Franković o izvrsnom početku turističke sezone: Brojke lagano rastu, ali i dalje ostajemo posvećeni kako bi bile na održivoj razini

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Gradonačelnik Mato Franković na društvenim mrežama se osvrnuo na izvrstan početak turističke sezone.

"Turistička sezona 2024. započela je značajno ranije u odnosu na 2023. godinu. Svemu tome doprinijela je odlična koordinacija Gradske uprave, Turističke zajednice i Uprave Zračne luke Ruđer Bošković. Nakon odličnog ožujka, iza nas je i izvrstan travanj.

Ne mislim kako se uspjeh destinacije mjeri isključivo brojkom ostvarenih noćenja, ona je samo jedan od pokazatelja, ali kad toj brojci dodamo i ostvareni promet Dubrovnik Passa i ulaznica za zidine slika nam je puno jasnija.

Travanj smo završili sa sljedećim pokazateljima:

23% povećanje noćenja

41% povećanje prodanih Du Pass

26% povećanja prodanih ulaznica na zidine

Brojke lagano rastu, ali i dalje ostajemo posvećeni kako bi iste bile na održivoj razini. Upravo u tome su nam ključni alati upravljanja posjetiteljima u povijesnoj jezgri. Lijepo je bilo ovih dana vidjeti kako, kada se brojka posjetitelja u povijesnoj jezgri popne iznad 9000 posjetitelja, nema začepljenja na vratima od Pila, po Stradunu se može normalno šetati, a upravo je to bio cilj - pomiriti kvalitetu pružene usluge, kvalitetu života i zadovoljstvo svih dionika u turizmu.

Nastavljamo raditi i dalje s ciljem rješavanja prometnih problema oko povijesne jezgre. Pred nama je sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se vjerujem donijeti odluka o uvođenju zone posebnog prometnog režima čime bi smanjili pritisak automobila prema povijesnoj jezgri, a uvjeren sam samim tim smanjili bi i brojne prometne probleme koji nas posljedično muče od Babinog kuka do Ilijine glavice.

p.s. Pozdrav svima koji kao i prošle godine imaju teorije zavjere:

1. Ima gostiju, ali ne troše (brojke prodanih ulaznica za zidine i DuPass sve kažu)

2. Previše je gostiju (kao da su zaboravili 2017. i prije, nek samo usporede fotografije)

3. I ova sezona će nam biti lošija od prošlogodišnje

4. Smiješak za one kojima je referentna 2019. godina. Svaka godina nosi svoje izazove", objavio je Franković na društvenim mrežama. 

Popularni Članci