NOGOMETAŠ PLEMENITOG SRCA Srđan Lakić donirao udruzi Dva skalina 4 tisuće eura

Autor: Maro Marušić Autori fotografija: fck.de, DD
Nogometaš Kaiserslauterna i naš sugrađanin poznat je po dobrotvornom radu

Nogometaš Kaiserslauterna Srđan Lakić donirao je 4 tisuće eura udruzi Dva skalina. Novčani iznos udruzi je uručio Srđanov otac Helenko.

-Srđan je prije početka sezone obećao da će donirati onoliko tisuća eura koliko zabije golova. Zabio je 4 gola, jer su ga tijekom sezone pratile brojne ozljede – objasnio je Helenko Lakić koji je bio prisutan umjesto Srđana, jer su već počele pripreme Kaiserslauterna za predstojeću sezonu njemačkog prvenstva.

Lakić je donirao udrugu Dva skalina, jer se oko humanitarne donacije konzultirao s ravnateljem Caritasa don Robertom Ćibarićem koji je istaknuo da je upoznat s problemom nedostatka sredstava kako bi Dva skalina imala fizioterapeuta, o čemu je Dubrovački dnevnik pisao.

-Drago mi je ako smo pomogli rad udruge, ali nećemo ovdje stati. Uvijek iznova treba pomagati – izjavio je don Robert.

Anita Šetka iz udruge Dva skalina zahvalila se na donaciji Srđanu Lakiću.

-Puno mu hvala, baš nas je razveselio. Ali isto tako bih se zahvalila svim građanima koji nas pomažu, jer bez njih udruga ne bi mogla funkcionirati.

Inače, Lakiću ovo nije prva ovakva akcija. Već godinama pomaže troje djece bez roditelja, i za njihove potrebe do sada je izdvojio oko 22 tisuće eura.

Kako smo već pisali, udruga je zbog financijskih poteškoća zaposlila nužno potrebnog fizioterapeuta na pola radnog vremena i to samo na tri mjeseca. Šetka je kazala da će im ova donacija pomoći da udruga ima fizioterapeuta znatno duže nego što su mislili.

Podsjetimo, Grad financira Dva skalina s 280 tisuća kuna godišnje, Županija pridoda još 80 tisuća, a za ostatak potreba, udruga se krpi od donacija građana. Za kakvo takvo normalno poslovanje udruge, godišnje je potrebno oko 600 tisuća kuna.

Dva skalina su, nažalost, prepušteni sami sebi, jer u Dubrovniku, ali ni u Hrvatskoj nema institucionalne podrške za djecu s posebnim potrebama. Udruga stoga sama vodi posao, zapošljava ljude i brine se o prihodima. Zar ne bi bilo logično da to rade bolnice ili neka druga institucija?

Popularni Članci