ZLATNA NARANČA Eko škoj s Korčule proglašen najboljim seoskim agroturizmom u županiji (FOTO)

Autor: Marijana Matulović Autori fotografija: Marijana Matulović
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Diane Marović Eko škoj s Korčule osvojilo je prvo mjesto u izboru najboljih seoskih agroturizama u županiji.

Izbor su organizirali Dubrovačko-neretvanska županija i regionalna razvojna agencija Dunea kako bi potaknuli i naglasili važnost kvalitetnog pristupa u vođenju obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

' Naglasak je stavljen na nekoliko kategorija, ocjenjivački listić imao je 14 kriterija među kojima jest da OPG nudi tradicijske ekološke proizvode i da je riječ o vlastitoj proizvodnji. Također bila je važna atraktivnost gospodarstva uređenje okoliša i interijera te predstavljanje izvornosti i baštine', kazala je Marijana Aksić Vitković iz Regionalne razvojne agencije DUNEA-e.

U natjecanju je bilo osam finalista, drugo mjesto osvojio je OPG Josip Antunović iz Kune na Pelješcu dok je treće mjesto osvojio OPG Miho Katičić iz Smokovljana u Dubrovačkom primorju.

'Čestitam svima koji se trude oko ponude na ruralnom prostoru jer doista je ponuda sjajna. Uvijek može biti bolja i borimo se da bude. u Konavlima imamo velik broj sjajnih OPG-ova na Korčuli također u  Dubrovačkom primorju na Pelješcu. Cijelo nam je područje pokriveno primjerima odlične inicijative naših sugrađana koji su osjetili poduzetnički impuls, ali su isto tako pokazali ljubav za svoju starinu, za običaje, za našu izvornu hranu i kuhinju i to je sve jedan lijep rezultat u Zlatnoj naranči', kazao je župan Nikola Dobroslavić.

Popularni Članci