NEMA BRAŠNA, A SLASNA Isprobajte ričetu Katije Guljelmović za Dubrovačku tortu iz 16. stoljeća
Svašta se može naučiti od kandidata 'Večere za 5 na selu', a RTL donosi ričetu pobjednice showa Katije Guljelmović za dubrovačku tortu iz 16. stoljeća.
Dubrovačka torta
Sastojci:
Deset jaja
šećer
šećer vanilija
mjenduli
Krušne mrvice
1 dcl soka od naranče
Kora naranče
Glazura:
Tamna čokolada
Maslo
Listići mjendula
Priprema (oko dva sata):
Izbatiti posebno bjelanca i žumanjca.
U žumanjca dodati šećer, sok od naranče, vaniliju, i izribanu koricu naranče.
Sjediniti sve s bjelancima i na kraju dodavati s drvenom kuhačom naizmjenično mjendule i mrvice. Peći 40 minuta na 180 stupnjeva Celzijevih i na prohlađenu tortu izliti tamnu glazuru koju smo ukrasili s listićima mjendula.