Tortilje s piletinom i grahom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: coolinarka.com
Klasičan spoj piletine i graha u meksičkoj tortilji.

Za tortilje:

150 g kukuruznog brašna
200 g pšeničnog glatkog brašna
malo soli
200-250 ml tople vode

Za nadjev:

2-3 žlice ulja
200 g pilećeg fileta
1 chilli papričica
100 g svježe crvene paprike
2 žličice Vegete
100 g kuhanog graha
100 g kukuruza šećerca
150 ml pasirane rajčice

 

Kukuruzno brašno, glatko brašno i sol pomiješajte, dodajte vodu i umijesite glatko tijesto.

Podijelite ga na 16 loptica, pokrijte alu-folijom i ostavite stajati oko 15 minuta.

Na vrućem ulju popecite meso narezano na kockice, dodajte narezanu chilli i svježu papriku, pospite Vegetom i kratko propirjajte.

Dodajte kuhani grah, kukuruz šećerac, na kraju umiješajte pasiranu rajčicu i kratko prokuhajte.

Pripremljene hljepčiće za tortilje tanko razvaljajte na pobrašnjenoj dasci promjera 20 cm i pokrijte alu-folijom.

Pecite ih u zagrijanoj tavi bez masnoće sa svake strane 15-30 sekundi.

Izvor: coolinarka.com
 

Popularni Članci