Tortilje s piletinom i grahom
Za tortilje:
150 g kukuruznog brašna
200 g pšeničnog glatkog brašna
malo soli
200-250 ml tople vode
Za nadjev:
2-3 žlice ulja
200 g pilećeg fileta
1 chilli papričica
100 g svježe crvene paprike
2 žličice Vegete
100 g kuhanog graha
100 g kukuruza šećerca
150 ml pasirane rajčice
Kukuruzno brašno, glatko brašno i sol pomiješajte, dodajte vodu i umijesite glatko tijesto.
Podijelite ga na 16 loptica, pokrijte alu-folijom i ostavite stajati oko 15 minuta.
Na vrućem ulju popecite meso narezano na kockice, dodajte narezanu chilli i svježu papriku, pospite Vegetom i kratko propirjajte.
Dodajte kuhani grah, kukuruz šećerac, na kraju umiješajte pasiranu rajčicu i kratko prokuhajte.
Pripremljene hljepčiće za tortilje tanko razvaljajte na pobrašnjenoj dasci promjera 20 cm i pokrijte alu-folijom.
Pecite ih u zagrijanoj tavi bez masnoće sa svake strane 15-30 sekundi.
Izvor: coolinarka.com