Goran Perkovac novi je trener rukometaša: Izgubili smo respekt i to moramo vratiti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Pixsell/PIXSELL
Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. A s funkcije je smijenjen i Červar

Goran Perkovac (60) novi je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije! Hrvoje Horvat (45) više nije izbornik. Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza potvrdio je očekivano nakon što je deveto mjesto na Svjetskom prvenstvu ocijenio neuspjehom, javlja 24 sata

"Na prijedlog koordinatora struke Line Červara, UO je jednoglasno razriješio kompletan Stručni stožer muške seniorske reprezentacije. Na prijedlog koordinatora struke Lina Červara, koji je podržao i dopredsjenik za muški rukomet Zoran Gobac, izabran je novi izbornik muške seniorske reprezentacije. To je Goran Perkovac. On je dobio jednoglasnu podršku svih članova Upravnog odbora" priopćio je HRS koji je smijenio i Lina Červara s funkcije koordinatora struke.

"Ukinuta je funkcija koordinatora struka pa ja samim time i Lino Červar  razriješen te dužnosti. Upravni odbor je saslušao izvještaj koordinatora struke Line Červara o nastupu reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj i nije ga prihvatio.

Perkovac je bio prvi favorit u izborničkoj utrci, kapetan zlatne generacije iz Atlante. Dugo godina ime je stvarao u Švicarskoj, gdje je proveo posljednje 34 godine. S Winterthurom i Schaffhausenom osvajao je domaće trofeje, pet je godina bio izbornik Švicarske, jednu i Grčke. Jača trenerska iskušenja imao je u Bundesligi s Mindenom i Lübbeckeom, dok je zadnjih šest godina bio trener Kriensa

- Moram reći da imam podršku ljudi, od struke, od Slavonije do Dubrovnika i da su željeli da ja preuzmem reprezentaciju. 

Perkovac je slobodan, imao je ogromnu želju i entuzijazam preuzeti reprezentaciju, koja je skrenula s puta nakon europskog srebra 2020. godine. Prve poteze već je najavio.

- Vidim neke ljude na klupi kojima tamo nije mjesto i kad postanem zbornik, znat ćete na koga sam mislio. A nisam za velike rezove, nikad nisu donijeli previše dobrog. Trebali bismo vidjeti tko od starijih može ili ne može uz mlade koje moramo iskoristiti. I s iskusnima, a mislim tu na Musu, Duvnjaka, Čupića pa i Štrleka koji su toliko toga dali, treba sjesti i porazgovarati, ne telefonom. Izgubili smo respekt kod drugih i to moramo vratiti na idućim natjecanjima.

Horvat odlazi nakon dvije godine tijekom kojih je potpisao tri neuspjeha, nakon 15. mjesta na Svjetskom prvenstvu u Egiptu 2021. kada je naslijedio Lina Červara na njegovu preporuku.

Popularni Članci