Izvrsni Dubrovčanin Ante Tomić s Barcelonom osvojio Kup kralja

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: dalmacijanews.com
Košarkaši Barcelone osvajači su španjolskog Kupa kralja, i to nakon tri pobjede nad jakim protivnicima. Među slavljenicima je i Dubrovčanin Ante Tomić, donosi hrsport.net.

Pobjedom nad Valencijom pod vodstvom Velimira Perasovića, katalonski je košarkaški div u svoje vitrine spremio ovosezonski trofej Kupa kralja. Nakon pobjeda nad Real Madridom i Cajom Laboral, Barcelona je u finalu slavila 85:69.

"Svaka je momčad došla na završni turnir pobijediti. Nije lako uopće doći ovamo, ali u finalu smo igrali jako dobro, premda je Valencia bila snažan suparnik", izjavio je hrvatski centar Ante Tomić, koji je odigrao ključnu ulogu u četvrtfinalnom derbiju protiv Real Madrida, a u finalu je ubacio 13 koševa.

"Oduševljeni smo osvajanjem ovog trofeja. Uvijek želimo biti prvi, a ne posljednji", dodao je.

Barcelonin branič Juan Carlos Navarro još se muči sa svojom ozljedom: "Osjećam se dobro na terenu, makar nisam uspio dati veći doprinos pobjedi. Odigrali smo dobar završni turnir, a ova će nam titula dati dodatno samopouzdanje za nastavak sezone".

S druge strane, igrači Valencije priznaju da je Barcelona u finalu ipak bila previsoka prepreka.

"Bili smo dobri u prvom poluvremenu, ali Barcelona je jednostavno bila jača u obrani. Shvatili smo ovom utakmicom da se možemo nositi sa svima, a istovremeno smo i tužno jer nije lako doći nadomak trofeja i onda ostati bez njega", prokomentirao je Rafa Martinez.

Izvor: hrsport.net

Popularni Članci