Trener Southamptona objasnio zašto je dubrovački zet završio u rezervnoj momčadi

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: www.southamptonfc.com
Trener Southamptona Nathan Jones objasnio je zašto su Mislav Oršić i Duje Ćaleta-Car završili u rezervnoj momčadi engleskog prvoligaša. Podsjetimo, hrvatski nogometaši prebačeni su u U-23 momčad, koja igra susret PL Cupa protiv Sheffield Uniteda, i to samo dan prije utakmice prve momčadi kod Brentforda u 22. kolu Premier lige.

"Duje očito dobro igra, ali propustio je nekoliko utakmica. Propustio je prošli tjedan, zadnji put je igrao protiv Newcastlea. Želimo da bude u ritmu, koji nije imao", rekao je 49-godišnji Jones, a zatim objasnio kako je Oršića također prebacio kako bi dobio potrebnu minutažu. Uz njih dvojicu, među rezervama završili su Armel Bella-Kotchap i Moussa Djenepo, koji se vraćaju nakon ozljede.

Oršić prije mjesec dana došao u Southampton, a Ćaleta-Car tijekom ljeta

Podsjetimo, Oršić je prije manje od mjesec dana došao u Southampton iz Dinama za odštetu koja može iznositi i deset milijuna eura, dok se Ćaleta-Car ovom klubu priključio ljetos, kada je kupljen od Marseillea za sličan iznos, prenosi Index

Oršić je doveden u Southampton uz veliku odštetu i očekivanja, ali nije dobro startao. Od sedam utakmica u prvoj postavi bio je na samo dvije, ali je na obje zamijenjen. Na dvije je dobio po nekoliko minuta, a na tri nije ulazio u igru. Ćaleta-Car je pak bio starter u sedam od mogućih 14 prvenstvenih utakmica, dok je u natjecanjima kupa od sedam utakmica počeo četiri. 

Velika konkurencija za Oršića

No to nije jedina loša vijest za Oršića. Prije nekoliko dana dogodio se transfer koji bi mogao značiti još manje minuta za njega. Na poziciju lijevog krila, onu koju želi hrvatski reprezentativac, doveden je drugi najskuplji igrač u povijesti kluba, 20-godišnji Kamaldeen Sulemana, lijevo krilo Rennesa.

Popularni Članci