Vjekoslav Kobešćak novi je pomoćni trener francuske reprezentacije

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Kako donosi francuski L’Équipe koji se poziva na objavu FFN-a, Vjekoslav Kobešćak novi je pomoćni trener francuske reprezentacije.

Prije mjesec dana Francuski plivački savez (FFN) postavio je novog trener muške reprezentacije, Florijana Bruzza. Jučer ujutro su objavili da je Vjekoslav Kobešćak njegov pomoćnik, javljaju Danče.hr

 Poznati francuski sportski list L’Équipe dalje donosi kratki Vjekov presjek kao peterostrukog prvaka Hrvatske i olimpijskog srebrenog iz 1996., pomoćnog trenere s olimpijade u Londonu gdje je Hrvatska osvojila zlato, kao i pomoćnog trenera sa zlatnog EP-a u Zagrebu. Također, ističu kako je s Jugom osvojio Ligu prvaka, LEN Superkup 2016te te da je glavni trener Jug Adriatic osiguranja.


„Dolazak ovog vrhunskog trenera je odlična vijest za francuski vaterpolo i dokazuje ambicije našeg saveza i u ovoj disciplini (op.a. u Francuskoj je jedan savez za vodene sportove). Nema sumnje da će suradnja Floriana Bruzza i Vjekoslava Kobešćaka dati dodatnu snagu ovoj momčadi s pogledom na Pariz 2024te“ ističe se o objavi FFN-a.

Francuska nije sudjelovala na zadnjoj Olimpijadi u Tokiju. Poražena je na peterce u četvrtfinalu od Grčke na kvalifikacijama u Rotterdamu. Zamolili smo Vjeka da nam malo pojasni ovaj novi angažman za kojega smo doznali prije nekoliko dana, ali smo čekali da bude i službeno objavljen od strane Fédération Française de Natation.


„Florijana znam već sigurno 10ak godina. Kada je ponovno postao trener francuske reprezentacije, došao mi je s idejom da zajedno radimo u ovom olimpijskom ciklusu. Zahvaljujem njemu i francuskom savezu na prilici tj. na novom izazovu u karijeri. Najvažniji uvjet je bio da nisam u koliziji s radom u Jugu i naravno, ostajem i dalje trener Juga, nadam se do kraja svog ugovora, a i dalje. Jug je naravno i dalje prioritet, ali i ovo je vrlo ozbiljan program i posao. Nadam se da će biti i uspješan. Francuska reprezentacija tj. francuski vaterpolo posjeduje veliki potencijal, a Florijan je trener ogromne energije za kojeg mislim da može ispuniti taj potencija. Ja sam tu da pomognem, da razvijamo trenutnu reprezentaciju koja će se spremati za Europsko prvenstvo u Splitu. Ali ono što je još važnije, neke nove igrače i kompletan pogled na francuski vaterpolo. Za sada ćemo surađivati do EP-a u Splitu, a onda ćemo vidjeti koliko uopće kako dalje. je li to previše posla ili se možemo baviti i s Jugom i s francuskim vaterpolom.“

Popularni Članci