DORH OBJAVIO DETALJE Bježao iz Splita s ugašenim svjetlima nakon što je pregazio policajca

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ilustracija DD
​Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) objavilo je na svojim stranicama kako je Ivan Božić (29), koji je u srijedu automobilom udario policijskog vježbenika u središtu Splita, s mjesta događaja Golfom bježao prema Solinu i Klisu s ugašenim svjetlima.

​Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak 30. studenog 2022., u 00:52 sati u Splitu, upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen Golf splitskih registarskih oznaka iz smjera juga prema sjeveru te se nije zaustavio na znak/zapovijed policijskog vježbenika Postaje prometne policije Split koji je u tom trenutku obavljao poslove nadzora i kontrole prometa​, navodi se​.

​Također, osnovano se sumnja da je osumnjičeni 29-godišnjak, s nakanom da ga usmrti, bez smanjivanja brzine, u naletu prednjim dijelom osobnog vozila udario policijskog vježbenika i preko osobnog vozila ga odbacio na kolnik pri čemu je oštećenik zadobio teške i za život opasne ozljede. ​Uz to se osnovano sumnja da je nakon toga, bez zaustavljanja i s ugašenim svjetlima na osobnom vozilu, nastavio vožnju u smjeru Solina i Klisa.

"Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenog 29-godišnjaka zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu prihvatio je taj prijedlog i protiv osumnjičenika odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana​.

Popularni Članci