KAKO JE POLICIJA STALA NA KRAJ LOPOVU IZ KAMPA Oštećenica dala opis kradljivca, oni ga uhitili u autobusu

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Dubrovački dnevnik
Muškarac (35) osumnjičen je za veći broj kaznenih dijela krađe iz kampa u Orebiću. Kako su danas priopćili iz Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je prve dvije krađe počinio 2. rujna ove godine tako što je u večernjim satima ušao u dvije kamp kućice odakle je otuđio ukupan novčani iznos od 6.400,00 kuna na štetu dvoje njemačkih državljana, vlasnika kamp kućica.

Potom je 7. rujna u istom auto kampu provalio u kamp kućicu odakle je otuđio 1.100,00 kuna, nakon čega je provalio u još jednu kućicu odakle je otuđio 200 eura. 

Krađu je ponovio i 13. rujna kada je provalio u još jednu kamp kućicu odakle je otuđio 450 eura i ovog puta na štetu njemačkog državljanina. Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 7.500,00 kuna i 650 eura. 

No, zanimljiva je priča o tome kako je policija pronašla osumnjičenika. Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže Dubrovački dnevnik, jedna od oštećenica je muškarca ipak vidjela u bijegu iz kamp kućice, nakon čega je pozvala policiju. Ona je počinitelja policijskim službenicima uspjela pobliže opisati, a potom su oni provjerili razdoblje u kojima je muškarac vršio krađe te ga povezali s voznim redom za Primorje. Policija je muškarca, temeljem opisa oštećenice, uspjela prepoznati u autobusu, nakon čega je on i uhićen.

Popularni Članci