Pijan izazvao nesreću na Lastovu, dobro će ga koštati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: IB
U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježena je jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama u kojima su četiri osobe teže, a jedna je lakše ozlijeđena, dok su s materijalnom štetom zabilježene četiri  prometne nesreće

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 479 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 273 osobe sankcionirane zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 40 mjera je poduzeto prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, a 16 osoba je prekršajno sankcionirano zbog vožnje u alkoholiziranom stanju. Zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje sankcionirano je 18 osoba.

- Od ostalih prekršaja izdvajamo 38 mjera poduzetih zbog nepropisnog pretjecanja i 20 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.   

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je na Lastovu

Najveća koncentracija alkohola od 1,46 g/kg izmjerena je 40-godišnjaku koji je, u ranim jutarnjim satima u nedjelju, 29. siječnja, prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka u mjestu Ubli izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.
Vozač je isključen iz prometa i prekršajno sankcioniran novčanom kaznom od 1.210 eura.

Popularni Članci