PREVEZLI IH OD VITALJINE DO GRUŽA Dvojica Konavljana dobili uvjetne kazne za krijumčarenje migranata

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Grgo Jelavic/PIXSELL
Dvojica Konavljanja, jedan 54 godine, a drugi 38 godina, proglašeni su krivim na Općinskom sudu u Dubrovniku jer su prošle godine iz Vitaljine prevezli državljane Turske koju su nezakonito ušli u Hrvatsku. 

Stariji optuženi P.O. je u rujnu prošle godine razgovarao sa ženskom osobom iz Turske te tako dogovorio ilegalni transfer. Preuzeo je četvoricu za koje je znao da su prethodno ušli ilegalno u Hrvatsku te da ne ispunjavaju uvjete boravka u državi. On ih je iz Vitaljine prebacio u jedan hostel u Gružu, a turski državljani su mu za to platili 100 eura. 

Mlađi muškarac, koji je drugookrivljen, M.A. je nakon nekoliko dana, nakon što je P.O. ponovno komunicirao s Turskom i dogovorio ilegalni transfer četvorice muškaraca, pomogao kolegi da ih prebaci. Njih dvojica su, s dva vozila, ponovno do hostela u Gružu dovezli državljane Turske i za to dobili svaki po 200 eura.

Obojica su počinila kazneno djelo protiv javnog reda - protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj te su osobama koje nisu državljani Republike Hrvatske iz koristoljublja pomagli nedozvoljeno kretati se u Republici Hrvatskoj.

Dobili su uvjetne kazne od po jedne godine. Novčani iznos od 300 eura P.O., i onaj od 200 eura koji je dobio M.A., moraju uplatiti u državni proračun.

Popularni Članci