Uhićen muškarac koji je osumnjičen da je pomagao u bijegu Ivana Božića

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Jedan od dvojice muškaraca koji su Solinjaninu Ivanu Božiću, osumnjičenom za pokušaj teškog ubojstva mladog policajca, pomogli u bijegu od policije, završio je u istražnom zatvoru, objavili je Županijsko državno odvjetništvo u Splitu.

Kako se navodi, postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik (1991.) u večernjim satima 30. studenoga, u Solinu, iako je znao da policija traži mušku osobu zbog pokušaja teškog ubojstva, organizirao mu prijevoz do svoje unajmljene kuće. Primio ga je u kuću i omogućio mu boravak u njoj sve do 1. prosinca, a sve da policija ne bi otkrila i uhitila tu osobu.

Drugog uhićenog muškarca (2000.) sumnjiči se da je 30. studenoga u Solinu, znajući da policija traži muškarca zbog pokušaja teškog ubojstva, primio ga u svoj dom, dao mu na upotrebu mobilni telefon i gorivo za svoj moped, a sve da policija ne bi otkrila i uhitila tu osobu, navodi se.

Općinsko državno odvjetništvo u Splitu predložilo je da se protiv obojice osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela. Sudac istrage Županijskog suda u Splitu je, u odnosu na prvog osumnjičenika (1991.), prihvatio prijedlog i odredio mu istražni zatvor, dok je u odnosu na drugog osumnjičenika (2000.) odbio prijedlog za određivanje istražnog zatvora piše na stranicama odvjetništva.

Protiv takve odluke suca istrage Državno odvjetništvo najavilo je žalbu.

Popularni Članci