'BUDIMO RAZLIČITI, A OPET JEDNAKI' Policija sankcionira vozače koji parkiraju na mjesta za osobe s invaliditetom

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Danas, 3. prosinca, diljem svijeta, obilježava se Međunarodni dan osoba s invaliditetom, s ciljem postizanja jednakost u ostvarivanju ljudskih prava i sudjelovanja osoba s invaliditetom u društvu

S projektom „Budimo različiti, a opet jednaki“ Postaja prometne policije Dubrovnik, drugu godinu zaredom uključila se u obilježavanje spomenutog dana, na način da su danas, tijekom jutarnjih sati, na platou Pile, pored parkirnog mjesta za osobe s invaliditetom i na ulazu u staru gradsku jezgru postavili info pult na kojem su građanima dijelili letke i zaštitne prsluke. Letak Budimo različiti, a opet jednaki, izradila je spomenuta postaja a sadrži korisne prometne savjete.

Također, policijski službenici Postaja prometne policije Dubrovnik tijekom današnjeg dana obilaziti će parkirna mjesta koja su namijenjena  osobama s invaliditetom, s ciljem sankcioniranja neodgovornih vozača.

Podršku spomenutom projektu i policijskim službenicima  dali su akademski umjetnik gosp. Slaven Tolj i dubrovački imam gosp. Salkan Herić.
 
Osim njih, današnji dan obilježili su i policijski službenici Policijske postaje Metković, na način da su posjetili članove Udruge osoba s invaliditetom „Prijatelj“ iz Metkovića. U međusobnom razgovoru članovi su iskazali zadovoljstvo ponašanjem građana u odnosu na njihova parkirna mjesta kao i dobrom suradnjom s nadležnom policijom.

Tijekom današnjeg dana, policijski službenici Policijske postaje Metković obilazit će parkirna mjesta koja su namijenjena osobama s invaliditetom i vozačima dijeliti prigodne letke.

Popularni Članci