Dubrovačke učiteljice Nikolina Bubica i Tonka Brailo na popisu najboljih hrvatskih nastavnika

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika Ministarstva znanosti i obrazovanja izabralo je 513 najuspješnijih djelatnika u području obrazovanja u školskoj godini 2021./2022.

Ovim javnim pozivom Ministarstvo znanosti i obrazovanja sustavno nagrađuje istaknute pojedince koji kontinuirano unaprjeđuju odgojno-obrazovni sustav Republike Hrvatske, a u povodu Svjetskog dana učitelja u srijedu, 5. listopada 2022. godine, održat će se svečanost na kojoj će ministar Radovan Fuchs dodijeliti priznanja najuspješnijim odgojno-obrazovnim radnicima.

Nikolina Bubica iz OŠ Mokošica ovu je nagradu zaslužila na temelju predavnja na županijskoj razini i međužupanijskoj razini. Dijelila je primjer dobre prakse na obrazovnim portalima i školskim mrežnim stranicama. Radila je u stručnim vijećima i u udrugama. Autor je i suautor priručnika i digitalnih obrazovnih sadržaja. Koordinira projekte i uređuje školske mrežne stranice. Organizira javne događaje u školi i sudjeluje u istraživanju na državnoj razini kao i u radnoj skupini. 

Tonka Brailo iz OŠ Ivana Gundulića nagrađena je zbog održanih predavanja na županijskoj razini, objavljivanja otvorenih obrazovnih sadržaja i rada na unaprijeđenju sustava obrazovanja. 

Osim njih, iz naše su se županije na popisu našle i nastavnice: Martina Glučina koja predava u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu i u Srednjoj školi Metković, Svjetlana Bebić iz Gimnazije Metković, Antonela Dragobratović iz Gimnazije Metković i Ivana Bašić iz OŠ Opuzen. 

Popis svih nastavnika pogledajte ovdje.

Popularni Članci