NASTUPILI IVAN VIHOR I DSO Nagrada Ivo Dražinić dodijeljena dirigentu Ivanu Repušiću (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DSO
Sinoć je u Kneževom dvoru održan još jedan koncert DSO-a u okviru MGF Dubrovnik u pozno ljeto. Na koncertu je Orkestrom dirigirao maestro Ivan Hut, a kao solist nastupio je mladi pijanist svjetskog glasa, Ivan Vihor.

U osamnaestoj godini postojanja LAUS Akademije, koje je maestro Ivo Dražinić bio jedan od utemeljitelja, po peti puta dodijeljena je Nagradu koja nosi njegovo ime, želeći posebno istaknuti vrijednosti kojima je posvetio cijeli svoj profesionalni život - učenje, predan rad, pomoć i poticaj mladim, talentiranim glazbenicima na njihovom profesionalnom putu te iznad svega istinsku strast muziciranja. 

Dubrovački simfonijski orkestar i LAUS Akademija nagradu su dali dirigentu Ivanu Repušiću, mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku.

Prethodne četiri nagrade dobili su: mlada austrijska violinistica Anne Marie Wehrmayer, Dubrovčanka Đana Kahriman koja je svoje početke vezala uz UŠ Luke Sorkočevića te LAUS Akademiju, a danas djeluje kao članica Zagrebačkih solista i koncertna majstorica Dubrovačkog simfonijskog orkestra, potom francusko-austrijska violinistica Veronica Scotti koja je redovito pohađala LAUS Akademiju od svojih najranijih početaka. Prošle je godine nagradu dobio pijanist Ivan Vihor, ovogodišnji solist koji je svojim nastupom oduševio brojnu publiku u Dvoru. 

Ove je godine prema odluci Odbora Nagrade koji je djelovao je u sastavu: Viktor Tretiyakov, Goran Končar, Ida Gamulin, David Grigorian, Leonid Sorokow, Bruno Vlahek, Sanda Vojković i Brigita Masle Dražinić kao počasna predsjednica, dobitnik Nagrade Mo. Iva Dražinića hrvatski dirigent Ivan Repušić.

Ivan Repušić je uputio nekoliko rečenica nakon proglašenja ovogodišnjeg nositelja Nagrade.

"Osobito sam počašćen i sretan što sam dobio nagradu koja nosi ime maestra Iva Dražinića, iskrenog i kreativnog umjetnika i nadasve velikog čovjeka i dragog prijatelja. Poznavao sam ga još kao student, uvijek spremnog na razgovor i nesebičnu pomoć mladim glazbenicima, a od prve LAUS Akademije na kojoj sam sudjelovao na dirigentskom seminaru mo. Panule pa kroz cijeli moj profesionalni put koji me dovodio u Dubrovnik ne samo kao dirigenta Dubrovačkog simfonijskog orkestra i ravnatelja Dubrovačkih ljetnih igara već prvenstveno kao glazbenika željnog učenja i napredovanja mo. Dražinić uvijek je bio tu sa svojim ogromnim znanjem i još većim srcem. Zato mi ova nagrada zaista mnogo znači i hvala odboru koji je prepoznao moju umjetničku predanost, vjerujem onakvu kakvu bi i Ivo nagradio", poručio je Repušić.

Popularni Članci