POČELO PRIKUPLJANJE POTPISA Mostovci žele referendum protiv COVID potvrda i rušenje Stožera

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD, dosta je/web stranica
Danas je diljem Hrvatske započelo prikupljanje potpisa za raspisivanje referenduma protiv COVID potvrda, ali i drugih protu-pandemijskih mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, za kojega kažu da nema demokratski legitimitet. Potpis za raspisivanje referenduma može se dati i u Dubrovniku na više lokacija. 

Mostov organizacijski odbor za provođenje referenduma pokrenuo je inicijativu naziva "DOSTA JE. stožerokracije.", a voditelj organizacijskog tima je mostov saborski zastupnik Marin Miletić. 

Dvije su referendumske inicijative - ustavna i zakonodavna, kako bi o epidemiološkim mjerama, umjesto Stožera civilne zaštite, odlučivao Sabor.

Izjavu na stranicama inicijative potpisuje Miletić:

"Svjedoci smo vrlo loših odluka koje donosi Stožer, parapolitičko tijelo koje uvođenjem Covid propusnica i ostalim svojim odlukama duboko zadire u Ustavom zajamčene ljudske slobode i ograničava sve nas u našim temeljnim građanskim pravima.

Stožer civilne zaštite nema nikakav demokratski legitimitet jer nije izabran od naroda, a Premijer ga je postavio kao štit za odgovornost za odluke koje donosi upravo on sam i to po naputku međunarodnih interesnih skupina.
Građani Hrvatske moraju ostati slobodni da sami donose odluke koje se tiču njihovog zdravlja i njihovih života.

Referendum je sredstvo kojim ćemo Plenkoviću pokazati da iznad njega i njegovih poslušnika postoji legitiman nositelj vlasti, a to je naš HRVATSKI NAROD! Referendumom ćemo mu pokazati da nam je DOSTA i njega i njegovih pogrešnih COVID politika" - stoji na stranici.

LOKACIJE ŠTANDOVA U DUBROVNIKU:

- Trg na pošti Lapad, svaki dan od 15-18 sati

- Doc ( kod trgovine Tommy), svaki dan od 8-12 sati

- Placa u Gružu, svim danima osim nedjelje od 8-11 sati

- Brsalje - Pile, svaki dan od 9-12 sati

- Stradun ( kod ljekarne), svaki dan od 15 - 19 sati

- poslovni centar u Gružu (ispred zgrade Rba), svim danima osim subote i nedjelje od 9-12 sati

- Mokošica - opskrbni centar, svim danima osim nedjelje od 8 - 12 sati

- Župa dubrovačka - šetnica Srebreno vikendom u jutarnjim satima i trgovački centar Lidl četvrtkom

Volonteri napominju da treba imati na umu da na nekim lokacijama prikupljanje potpisa ovisi o vremenskim prilikama te da postoji vjerojatnost za dodatnim naknadnim lokacijama, ovisno o interesu građana.

Potpisi će se prikupljati dva tjedna, odnosno od danas do 18. prosinca.

Popularni Članci