Bačić o SMS aferi: Ne radi se o zapošljavanju i uhljebljivanju, malo mi je smiješno to

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Branko Bačić u srijedu, 1. veljače posjetio je Krapinsko-zagorsku županiju.

U vezi SMS afere gdje se pojavilo i njegovo ime Bačić je kazao: "Malo mi je smiješno to. Ne radi se o zapošljavanju i uhljebljivanju. Radi se o tome da je jedan mjesni odbor na Korčuli koji je imao svoje ljude uključene u protupožarnu zaštitu te ljude predložio da budu u protupožarnoj zaštiti. Ako je to trgovina utjecajem, ja već danas mogu ići kući", objasnio je.

"U ponedjeljak kad sam bio u Glini dobio sam još niz poruka. Te sam poruke proslijedio u svoje Uprave. Izabran sam da ljudima koji mi dostavljaju prijedloge, pogotovo ako to rade organizirani mjesni odbori, načelnici i gradonačelnici ja ću ih proslijediti gdje treba", rekao je.

Na pitanje je li to modus operandi Bačić je rekao kako nije bila riječ o zapošljavanju: "To je bio angažman ljudi ispred mjesnog odbora na zaštiti od požara tijekom protupožarne sezone na otoku Korčuli", istakno je.

U SMS aferi spominje se i ime ministrice poljoprivrede Marije Vučković. Na pitanje o tome je li mu normalno da visoki dužnosnici utječu na na zapošljavanje Bačić je kazao: "Nisam vidio dio koji se odnosi na kolegicu Vučković, pogledao sam samo onaj dio koji se odnosi na mene. Rekao sam već, ne utječem ni ne namjeravam utjecati na neko tijelo. To što ste dobili prijedlog, vi ipak morate postupati po zakonu", objasnio je.

Na pitanje o tome očekuje li poziv institucija zbog poruka u kojima se spominje i njegovo ime Bačić je istaknuo: "To je već duže vrijeme u tim institucijama. Ako me pozovu ja sam uvijek na raspolaganju", javlja RTL.

Popularni Članci