KINEZI ĆE OPET GRADITI U HRVATSKOJ? Nakon što su odlično odradili Pelješki most, upuštaju se u još jedan značajan projekt

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Mario Babarović
Kineska kompanija China Road and Bridge Corporation (CRBC) koja je izgradila Pelješki most, najpovoljniji je ponuditelj na natječaju za još jedan značajan projekt, doznaje Dubrovački dnevnik. 

Radi se o gradnji cestovnog tunela kroz brdo Kozjak (Kaštela-Vučevica) poviše Splita. Riječ je o projektu koji bi trebao doprinijeti ujednačenom gospodarskom razvoju Kaštela i Kaštelanske zagore, podići kvalitetu i razinu prometne povezanosti između urbanog i ruralnog dijela regije, kao i smanjiti prometnu opterećenost postojeće prometne mreže. 

Otvorene su ponude na natječaju za ovaj projekt, a najpovoljniji ponuditelj je China Road and Bridge Corporation koja je povjerenje hrvatske javnosti itekako stekla odličnim poslom na Pelješkom mostu. Prema Zakonu o javnoj najavi, a ako ne bude žalbi, odluka o odabiru bi trebala biti donesena kroz 30 dana, na koju onda ostali sudionici natječaja imaju pravo žalbe. 

Procijenjena vrijednost projekta gradnje tunela, za koji su natječaj raspisale Hrvatske ceste, iznosi 625 milijuna kuna. 

Popularni Članci