Na dva sata od Dubrovnika stiže 'ruski Lidl', nudi ultra niske cijene

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Pixabay.com/ Ilustracija
Ruski diskontni trgovački lanac Mere ulazi na tržište BiH, preciznije Republike Srpske, otvaranjem prodavaonice u istočnom Sarajevu, a sljedeće su predviđene u Doboju i Prijedoru početkom lipnja, objavili su tamošnji mediji.

Opisuju ga kao "ruski Lidl", a cijene bi trebale biti 20 posto niže u odnosu na najjeftinijeg konkurenta u BiH, kako je izjavio direktor lokalne konzultantske kompanije koja radi na širenju tog ruskog lanca, piše Jutarnji

On također najavljuje, kako je prenio Dnevni Avaz, da im je u planu i otvaranje trgovina u drugim dijelovima BiH, odnosno Sarajevu, Tuzli, Mostaru i distriktu Brčko, objasnivši da su orijentirani na gradove s više od 50 tisuća stanovnika, gdje su sada u potrazi za poslovnim prostorima. Taj trgovački lanac u vlasništvu kompanije Torgservis iz Krasnojarska u Sibiru u Rusiji posluje uglavnom u manjim gradovima pod nazivom Svetofor. Prije ruske agresije na Ukrajinu imao je veliki plan širenja sa stotinama prodavaonica u Europi, što je realizirao samo djelomično i od plana potom odustao, dok se iz nekih zemalja i povukao, što je bio slučaj s Velikom Britanijom, kako je u ožujku objavio specijalizirani B2B portal Retail Detail.

Rusi su u Britaniji imali problema s pronalaskom dobavljača budući da su bili zainteresirani samo za proizvode koje mogu prodavati 20-30 posto jeftinije od Lidla i Aldija. Također, proizvođači su sami morali dostavljati robu u prodavaonice te su bili plaćeni samo za onoliko robe koliko je prodano, piše Retail Detail, a neprodano su morali pokupiti i odvesti.

Popularni Članci