OMIKRON POHARAO ŠKOLE Evo koliko je učenika u našoj županiji u izolaciji

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je kako je čak 215 škola u Hrvatskoj provodi nastavu po C modelu, odnosno online, a sve zbog velikog broja zaraženih koronavirusom. 

U Hrvatskoj je ukupno 12.053 učenika zaraženo koronavirusom, a i samoizolaciji ih je 8.295. Broj je različit jer zbog velikog broja samoizolacija djelatnici HZJZ-a ne stižu unijeti sve podatke o broju samoizolacija, kažu iz Ministarstva, prenosi N1.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji pozitivno je 428 učenika osnovnih škola i 93 srednjoškolca, što je ukupno 521 učenik pozitivan na koronavirus. 

COVID POZITIVNI UČENICI 

MZO

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 304 osnovnoškolca su u samoizolaciji i 21 srednjoškolac, što je ukupno 325 učenika u samoizolaciji. 

UČENICI U SAMOIZOLACIJI

MZO

Što se tiče djelatnika u školama, pozitivan je 1871 zaposleni u školama. U izolaciji ih je 213. Isto kao i slučaju učenika, broj se razlikuje jer zbog velikog broja zaraženih HZJZ ne uspijeva obraditi sve podatke.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji 73 su djelatnika u školama pozitivna na koronavirus, dok ih je u samoizolaciji 9.

COVID POZITIVNI DJELATNICI

MZO

DJELATNICI U SAMOIZOLACIJI 

MZO

Jučer je objavljeno kako je u samo pet dana, od ponedjeljka do petka, broj zaraženih učenika osnovnih i srednjih škola porastao za 67,5 posto, dok je broj učenika u samoizolaciji porastao više od dvostruko, odnosno 118 posto.

Popularni Članci