Povučeni mjenduli iz dm-a

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Davorin Visnjic/PIXSELL
DMBio Bademi začinjeni japanskim tamari umakom od soje opozvani su s hrvatskog tržišta zbog povećane količine cijanovodične kiseline, izvijestila je Hrvatska agencija za poljoprivredu i hranu. Ovaj problem otkrio je Državni inspektorat koji je odmah poduzeo mjere opoziva proizvoda.

Proizvod koji je povučen iz prodaje je dmBio Bademi u pakiranju od 50 ng. Opozvane su dvije šarže: broj šarže 0722121202, s oznakom najbolje upotrijebiti do 15. prosinca ove godine i broj šarže 0722112901, najbolje upotrijebiti do 1. prosinca ove godine. Proizvođač ovog proizvoda je austrijska tvrtka Landgarten GmbH & Co. KG iz Bruck/Leithe, koja proizvode isporučuje njemačkoj tvrtki Dirk Rossmann Gmb iz Burgwedela, a na hrvatsko tržište ga stavlja dm-drogerie markt d.o.o.

Cijanovodična kiselina je opasna kemikalija koja može uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme ako se unese u organizam u velikim količinama. Zbog toga je važno da se proizvod odmah povuče s tržišta kako bi se spriječila mogućnost daljnjih štetnih posljedica po zdravlje kupaca.

Popularni Članci