U nekim poštanskim uredima više nema paketa eurokovanica, i Dubrovčani u problemima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Nel Pavletic/Pixsell
Prvog dana prodaje u poslovnicama Pošte i bankama prodano je više od 136 tisuća paketa eurokovanica.

Puno je zainteresiranih i onih koji se prije početka iduće godine žele opskrbiti novom hrvatskom valutom. U nekoliko poštanskih ureda od petka ujutro nema dostupnih paketa eurokovanica, no iz Hrvatske pošte su najavili kako su novi paketi već naručeni. Inače, paketi se mogu kupiti u poslovnicama banaka i u Financijskoj agenciji (Fini).

Prema podacima HNB-a u četvrtak je u poslovnicama banaka prodano ukupno 85.529 komada početnih paketa eurokovanica za potrošače i 701 za poslovne subjekte.

I stanovnici krajnjeg juga Hrvatske na mukama su s kupnjom eura, a detalje nam je ispričao jedan Dubrovčanin čiji su podaci poznati redakciji.

"Išao sam danas uzeti dva paketa eura u protuvrijednosti od 100 kuna za svaki kako je bilo javno najavljeno. Prvo sam bio u Pošti u Lapadu i oni uopće nisu imali niti jedan paketić. Službenica mi je potvrdila da u niti jednoj pošti u Dubrovniku ih nema te da će ih vjerojatno biti od ponedjeljka. Pošao sam u OTP banku u DOCU- i tamo sam tamo dobio isti dogovor. Jučer je bio prvi dan da su oglasili da će svaki građanin moći kupiti po dva paketa. Jučer je nekoliko osoba koje poznajem kupilo paketiće bez gužve i bez problema. Čini mi se kako će na ovakav način nakon 1. siječnja vladati katastrofa, jer drugi dan slobodne prodaje je zapeo", kazao je ovaj Dubrovčanin.

Popularni Članci