Uskoro kreće popis stanovništva, ovi podaci će se tražiti od građana

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
U Hrvatskoj uskoro kreće popis stanovništva. Prva faza popisa trajat će od 13. do 26. rujna kada će se građani moći sami popisivati preko sustava e-Građani.

U drugoj fazi od 27. rujna do 17. listopada popisivači izlaze na teren kako bi popisali one koji se nisu sami popisali online, obavili kontrolu i ispravili pogreške nastale samopopisivanjem građana.

Popis će se moći provoditi najdulje do 29. listopada ako do 17. listopada ne budu popisane sve popisne jedinice. Kontrolori (1100) nadziru rad popisivača, kontroliraju točnost i obuhvat prikupljenih podataka…

Popisni upitnik je elektronički oblik upitnika kojim se prikupljaju podaci o osobama, kućanstvima i stanovima. Popisni upitnik ispunjava se na hrvatskom jeziku i latiničnim pismom. U nastavku možete pristupiti oglednom primjeru popisnog upitnika na hrvatskom jeziku.

Građani koji se žele sami upisati na web stranici popisa trebaju kliknuti link za samopopisivanje koji vodi na sustav e-Građani. Nakon autentifikacije, odabiranja vjerodajnice i registriranja, građani mogu ispuniti upitnik.

Svi podaci koje Državni zavod za statistiku prikuplja i obrađuje su sigurni, pa tako i podaci popisa stanovništva.

Na web stranici popis2021.hr objavljen je elektronički popisni upitnik koji će građani ispunjavati na predstojećem popisu stanovništva. Cjeloviti upitnik možete pogledati OVDJE.

Popularni Članci