ZLOUPOTRIJEBILI HIMNU SLOBODI Franković oštro osudio protivnike koronamjera: Neće shvatiti zato što ne žele razumjeti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Matija Habljak/PIXSELL/DD
Uz jaku prisutnost policije na središnjem zagrebačkom trgu održava se prosvjed protiv koronamjera

Godinu dana nakon što je na glavnom zagrebačkom gradskom trgu održano prvo okupljanje više tisuća prosvjednika protiv mjera Stožera pod nazivom "Festival slobode", danas se s početkom u 15 sati na istom mjestu održava identično okupljanje pod nazivom "Festival slobode 2.0.".

Prosvjed je počeo Gundulićevom “Himnom slobodi”.

"Pitam vas, čija je ovo zemlja? Ovo je naša zemlja, mi smo njeni gospodari! Ako je naša, zašto je onda u ovako lošem stanju? Jer smo svojom nebrigom i konformizmom to dozvoli. Bavimo se nogometom i shoppingom ili smo glavu zabili u posao, dok od onog bitnog okrećemo glavu. Mi smo ti koji to stanje moramo promijeniti”, rekla je prva govornica na Trgu.

Na ovo je reagirao gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković na svome Facebook profilu.

"Danas su na skupu nazvanom "Festival slobode" sa zvučnika pustili Gundulićevu 'Himnu Slobodi'. Koje licemjerstvo. Pitam se jesu li svjesni ti koji zazivaju "njihovu" slobodu što SLOBODA zapravo znači? Jer prakticiranje slobode kao jednog od temeljnih ljudskih prava nosi odgovornost, a izražavanje naše slobode nikada ne smije ograničavati slobodu drugih. Vjerujem i da pročitaju ovo opet neće shvatiti i to ne zato što ne razumiju nego zato što ne žele razumjeti", poručio je Franković.

Inače, na prosvjedu u Zagrebu se moglo čuti kako se covid brojevi proizvode po narudžbi te da su cjepiva otrovnik kokteli.

"Ovo je vrijeme za akciju i borbu, a ne za propitkivanje. Mi se borimo protiv neoliberalnog fašizma i komunizma, protiv novog svjetskog poretka. Covidaški mediji nas etiketiraju kao teoretičare zavjere i osobe niže inteligencije. Covid brojevi se proizvode po narudžbi, ali oni znaju da i mi znamo da oni lažu. Iživljavaju se na malodobnoj djeci, to mogu samo kukavice i zločinci. Ovo je rat između dobra i zla", poručio je Stipe Kutleša, jedan od govornika.

Popularni Članci