Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva recitala u Dvoru za kraj tjedna

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon koncerta Dalmatinskog ciklusa uz nastup Zadarskog komornog orkestra, Pavla Zajceva i Kajanu Pačko, koji se održao 4. listopada u Dvoru, Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje dva recitala koji će se održati u petak i subotu.

U petak, 7. listopada u 21 sat u Kneževom dvoru nastupa mlada gitaristica Bianka Szalaty. 

Bianka Szalaty rođena je 1994. u Poljskoj. Trenutačno se priprema za svoj 'Konzertexamen' s Tomaszom Zawieruchom na Folkwang Universität der Künste u Essenu. Magistrirala je na Glazbenoj akademiji Ignacy Jan Paderewski u Poznańu kod Łukasza Kuropaczewskog. Kao solistica nagrađena je na brojnim međunarodnim natjecanjima. Dio je Meninas Dua s lirskom mezzosopranisticom, Ewelinom Koniec za koji transkribira glazbu Leonarda Bernsteina, Benjamina Brittena, Francisa Poulenca kao i Manuela de Falle i Karola Szymanowskog. Održala je solističke i duo koncerte na mnogim međunarodnim festivalima. S 13 godina prvi je put nastupila s orkestrom – Concerto in D Antonija Vivaldija s Koszalinskom filharmonijom; od tada je svirala najvažnije gitarističke koncerte Joaquína Rodriga, Manuela Marije Poncea, Heitora Villa-Lobosa. Zahvaljujući pobjedi na 1. Nürtingen International Online Guitar Competition postala je EuroStrings Artist 2021.

U subotu, 8. listopada u 21 sat u Kneževom dvoru ponovno nastupa pijanist Marin Limić, s kojim je Dubrovački simfonijski orkestar ovog ljeta održao koncert u Solinu.

Marin Limić rođen je 1985. u Zagrebu, a osnovno i srednjoškolsko obrazovanje stekao je u Glazbenoj školi Josip Hatze u Splitu. U razdoblju od 1997. do 2003. na domaćim i međunarodnim natjecanjima više puta osvajao je prvu i drugu nagradu. 2003. godine upisuje Muzičku akademiju u Zagrebu u klasi prof. Stanetti i L. Pogorelić, ali zbog zapaženih nastupa pozvao ga je cijenjeni klavirski pedagog ruske klavirske metode Arbo Valdama i s njim diplomira 2010. Usavršavao se i na majstorskim tečajevima najistaknutijih glazbenih pedagoga. Širok Limićev repertoar obuhvaća djela baroknih umjetnika i hrvatskih skladatelja. U svojem opusu ima i brojne autorske skladbe. Nastupio je na brojnim događanjima i festivalima samostalno i uz orkestar. 

Sve informacije o programu i ostalim koncertima DSO-a možete na pronaći na www.dso.hr, a svoje ulaznice možete rezervirati putem maila sales@dso.hr ili na broj telefona 091 613 7314.

Kao i uvijek, naše sugrađane na ulazu očekuju brojne pogodnosti pri kupnji ulaznica. 

Popularni Članci