Nagrada "Ivo Dražinić" dodijelit će se prilikom koncerta Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dodjela Nagrade Ivo Dražinić ove će se godine upriličiti tijekom idućeg koncerta DSO-a koji će se održati 17. rujna u 21 sat ispred Kneževa dvora. Uz orkestar pod ravnanjem maestra Ivana Huta nastupit će iznimno talentirani mladi pijanist Ivan Vihor, prošlogodišnji dobitnik ove Nagrade. Koncert i dodjela tradicionalno se organiziraju u suradnji s Laus Akademijom Dubrovnik, a na programu će se naći djela L. Janáčeka, F. Listza i J. Suka.

Ivo Dražinić utemeljitelj je Laus Akademije Dubrovnik, a svoj je rad i djelo posvetio radu s mladim perspektivnim umjetnicima i njihovoj afirmaciji u glazbenom svijetu. Upravo zbog toga Nagrada nosi njegovo ime i dodjeljuje se svake godine mladom glazbeniku koji je svojim trudom, talentom, posvećenosti glazbi i posebnom umjetničkom karizmom osvojio svjetske pozornice, žirije i publiku. Dosadašnji dobitnici su mlada austrijska violinistica Anne Marie Wehrmayer, Dubrovkinja Đana Kahriman i francusko-austrijska violinistica Veronica Scotti.


Prošlogodišnji dobitnik je ovogodišnji solist, Ivan Vihor. Pijanist Ivan Vihor debitirao je uz orkestar u dobi od 10 godina izvodeći Bachov Koncert u f-
molu, BWV 1056 s orkestrom Sinfonica del Festival di Chioggia pod vodstvom dirigenta Pietra Perinija. Hvaljen kao čudo od djeteta i zavidan virtuoz, uskoro počinje nastupati na solističkim koncertima i recitalima. Pažnju šire javnosti privukao je 2017. godine kada u Pesaru osvaja najprestižnije talijansko natjecanje - Premio Delle Arti (kao jedini ne-talijan ikada). Iste godine proglašen je najboljim mladim glazbenikom osvojivši nacionalno
natjecanje Papandopulo i međunarodno natjecanje Ferdo Livadić. Ivan Vihor glazbenik je sjajnog temperamenta i glazbenog šarma koji posjeduje čaroban i dubok osjećaj za zvuk.

Ulaznice su u prodaji putem sustava ulaznice.hr, a građani Dubrovnika pri kupnji na blagajni orkestra ostvaruju niz pogodnosti. Program festivala objavljen je na internetskoj stranici Orkestra, a za sve dodatne informacije mogu se obratiti na broj 091 613 7314.

Popularni Članci