PJEŠAČKE TURE Iskoristite proljeće za uživanje u Konavlima, šetnja kroz Močiće i Pendovo selo, uz iće i piće, jamac su dobre zabave

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Agroturizam Konavle u nedjelju 15. svibnja 2022. godine, organizira prvu ovogodišnju vođenu pješačku turu po Konavlima i to na djelu Močići – Pendovo selo – Močići.

Okupljanje sudionika je ispred „Omega Auto“ u zaseoku Miočići, Čilipi u 15:00 sati. Nakon okupljanja pješači se stazom prema agroturizmu Carevina, dalje prema gumnu i predivnom vidikovcu u Pendovu selu gdje će Agroturizam Konavle organizirati dobrodošlicu sudionicima. Kružna staza vodi nas do Mitreja i kapele Male Gospe te Agroturizma Brautović. Uz još nekoliko usputnih zanimljivosti ruta završava na polaznoj točki. Dužina staze je 10ak kilometara te se očekuje da će pješačenje sa zaustavljanjima i osježenjima u agroturizmima trajati do 19:00 sati. Staze i puteljci su pretežito makadamski bez većih uspona, ali se zbog dužine preporučuje sudionicima da nose prikladnu sportsku odjeću i obuću te vodu. Sudjelovanje na ovoj turi je besplatno za sve sudionike.

Iz Udruge Agroturizam Konavle pozivaju da dođete u što većem broju. Uz to sljedeće tri nedjelje, koliko se organiziraju i pješačke ture, Agroturizam Kameni dvori, Izletište Bakićevo, Izletište Ivankovi i Seoska kuća Čilipi nude „Proljetni menu“, sa svježim, sezonskim namirnicama. Uz prethodnu rezervaciju možete izabrati dali doći na ručak ili večeru te ukusnim jelom zaokružiti izlet i šetnju po Konavlima. Proljetni menu sastoji se
od 3 slijeda, a cijena je 150,00 kuna po osobi.

Inače, vođene pješačke ture organiziraju se u okviru projekta „Konavle hike“ kao nastavak ovogodišnjih aktivnosti manifestacije „Proljeće u Konavlima“. Tijekom proljetnih aktivnosti Udruge organizirao se događaj „Konavoska vina i ledenice“ te su se na više lokacija čistile i kosile pješačke staze Konavala. Projektom „Konavle hike“ Agroturizam Konavle planira i u narednom vremenu uspostavom, promoviranjem i virtualnom prezentacijom novih pješačkih ruta objediniti i upotpuniti turističku ponudu Konavala.

Popularni Članci