Zadarski komorni orkestar otvara Jesenji glazbeni moskar u Dubrovniku

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon uspješne završnice Stradun Classica u subotu u Dvoru, Dubrovački simfonijski orkestar najavljuje koncerte do kraja listopada.

Sutra, u utorak 4. listopada u 21 sat kao dio projekta Dalmatinski ciklus u Kneževom dvoru nastupa Zadarski komorni orkestar pod ravnanjem maestra Pavla Zajceva i solistički nastup violončelistice Kajane Pačko. Na programu su:

Š. Dešpalj: Moba, za gudače

P. Dešpalj: Koncert za violončelo i gudače

J. Suk: Serenada za gudače u Es duru, op. 6

Dalmatinski ciklus otvorio se sinoć u Zadru, a nastavlja se danas u Dubrovniku. Ovo je projekt zajedničke inicijative nositelja glazbenih zbivanja u trima dalmatinskim centrima: Koncertni ured Zadar, Hrvatski dom Split - koncertna dvorana i Dubrovački simfonijski orkestar. Kroz razmjenu gostovanja ansambala i glazbenika koji djeluju u navedenim gradovima projektom se ostvaruje više ciljeva - decentralizacija glazbenog života, obogaćivanje koncertnih aktivnosti izvan ljetne sezone, razvoj publike, poticanje razvoja i jačanje kapaciteta lokalnih orkestara i glazbenika. Ciklus je financiran od strane Ministarstva kulture i medija RH. 

Sve informacije o programu i ostalim koncertima DSO-a možete na pronaći na www.dso.hr, a svoje ulaznice možete rezervirati putem maila sales@dso.hr ili na broj telefona 091 613 7314.

Kao i uvijek, naše sugrađane na ulazu očekuju brojne pogodnosti pri kupnji ulaznica. 



Popularni Članci