ENGLESKA UKIDA VEĆINU MJERA Uskoro dolazi kraj covid potvrdama, maskama, izolacijama...

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Soban/PIXSELL
Britanski premijer Boris Johnson najavio je ukidanje gotovo svih mjera u Engleskoj, počevši od idućeg četvrtka, piše BBC.

Covid-potvrde više neće biti potrebne za većinu događanja, ali organizatorima je dozvoljeno da sami odluče hoće li ih zahtijevati. Također, maske više neće biti obavezne u školama, kao ni u javnom prijevozu, ali morat će se nositi u zatvorenim prostorima s puno ljudi.

Johnson: Uskoro nećemo morati ni u samoizolaciju

Ukidaju se i smjernice za rad od kuće, a bit će ublažena i ograničenja u domovima za starije i nemoćne. U slučaju pozitivnog testa, ljudi će i dalje morati biti u samoizolaciji, no Johnson je naglasio da će uskoro doći vrijeme kada ni to neće biti potrebno.

Nove blaže mjere stupaju na snagu idući četvrtak jer ograničenja koja su trenutačno na snazi vrijede do iduće srijede. Preporuka o nošenju zaštitnih maski u učionicama ukida se već od sutra.

Članica znanstvenog savjeta: Ne čini mi se da slijedimo znanost

Johnson je kazao da je više od 90 posto Britanaca starijih od 60 godina primilo booster dozu cjepiva i da znanstvenici vjeruju da je omikron dosegnuo vrhunac. Članica znanstvenog savjeta britanske vlade za hitne slučajeve Catherine Noakes zabrinuta je zbog najavljenog popuštanja mjera. Osvrnula se na prisutnost omikrona.

"Ne čini mi se da slijedimo znanost ovdje. Još uvijek je prisutan, zarazi se jedna osoba od 20, još uvijek je jako zarazan i još uvijek nije ugodno oboljeti. Ja bih i dalje provjetravala i nosila maske, ljudi", napisala je Noakes na Twitteru.

Popularni Članci