NIJE PUNO GOVORIO O CJEPIVU Ovo su neke od Đokovićevih zanimljivih teorija zavjera

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Bane T. Stojanovic/PIXSELL
Jedan od razloga zašto je Novak Đoković deportiran iz Australije je i taj što je postao uzor antivakserima, pošto prvi tenisač svijeta nije cijepljen te se cijepljenju protivi. 

 U svojoj izjavi na sudu kada se odlučivalo o ukidanju njegove vize, ministar imigracija je rekao da, iako je shvatio da je Đokovićeva nedavna infekcija COVID-19 značila da je on "zanemarlv rizik za one oko njega", neki su ga "doživjeli kao talisman zajednice antivaksera". Naveo je i da Đoković predstavlja rizik za "građanske nemire".

"Smatram da bi stalna prisutnost gospodina Đokovića u Australiji mogla dovesti do raspirivanja osjećaja protiv cijepljenja koji se stvara u australskoj zajednici, što potencijalno može dovesti do povećanja građanskih nemira kakvi su ranije bili u Australiji. Gospodin Đoković je osoba od utjecaja i statusa", objasnio je u dokumentima, ističući i "Đokovićevo ponašanje nakon što je dobio pozitivan rezultat COVID-19". Novak Đoković osim što žari i pali teniskim svijetom, definitivno je zanimljiv lik koji ima drugačiji pogled na svijet od njegovih suparnika.

Prema Đokovićevim riječima, njegovu karijeru definirao je dan kada mu je liječnik stavio fetu bijelog kruha na trbuh. Naknadna vježba otpora pokazala je da ima alergiju na celijakiju, što ga je dovelo do toga da se odrekao glutena iz prehrane i osvojio svijet.

Telekinezu i telepatiju naziva "darovima ovog višeg reda, izvora, boga, bilo čega, što nam omogućuje da razumijemo višu moć i viši poredak u nama samima". Jednom je angažirao trenera Pepea Imaza, koji ga je vjerojatno naučio o telepatiji i levitaciji, a čije tehnike uključuju iznimno duge zagrljaje. Njegova duhovnost treba biti osobna sve dok nije štetna, pisao je svojedobno o Đokoviću britanski Guardian.

Govoreći s kolegama srpskim sportašima na javnoj raspravi o sudbini njihovog sporta, Đokovićevi komentari odražavali su koliko je tanka granica između pronalaženja utjehe u duhovnosti i potencijalno projiciranja opasnih priča. “Osobno sam protiv cijepljenja i ne bih želio da me netko prisiljava na cjepivo da bih mogao putovati”, rekao je. “Ali ako to postane obvezno, što će se dogoditi? Morat ću donijeti odluku.”

Čini se da ovaj stav podsjeća na njegovo protivljenje medicini, što je dovelo do njegova razlaza s Andreom Agassijem 2017. nakon što se opirao liječničkoj intervenciji i mislio da će mu lakat zacijeliti alternativnim, holističkim tretmanima.

Đoković je konačno operiran 2018. godine, a kada se probudio, plakao je tri dana. “Svaki put kad sam razmišljao o tome što sam učinio, osjećao sam se kao da sam i sam podbacio”, rekao je za Telegraph, prenosi Net.hr.

Popularni Članci