Papa Franjo: Homoseksualnost nije zločin, ali smatra se grijehom

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: youtube screenshot
Papa Franjo je u pismu objavljenom u subotu jasno izjavio da oni koji smatraju da je homoseksualnost zločin su "u krivu". U intervjuu koji je dao u srijedu, Sveti Otac je rekao da biti homoseksualac "nije zločin", ali da se ipak smatra "grijehom".

U pismu koje je uputio američkom svećeniku Jamesu Martinu, Papa je pojasnio da je njegova namjera bila "istaknuti da kriminalizacija nije ni dobra ni pravedna". Papa se također pozvao na moralni nauk Katoličke Crkve u komentarima o grijehu, ističući da se svaki spolni čin izvan braka smatra grijehom.

Premda Papa Franjo često prima homoseksualce i kaže da ih unutar Crkve treba prihvaćati s dobrohotnošću, on se ne odstupa od katoličkog nauka koji kaže da je brak zajednica muškarca i žene čija je svrha rađanje.

Ovi komentari dolaze nekoliko dana prije Papina putovanja u Afriku, gdje je kriminalizacija homoseksualnosti uobičajena. Sveta Stolica je ranije rekla da homoseksualnost smatra grijehom i da homoseksualne osobe ne mogu primiti sakrament ženidbe.

Popularni Članci