DRAMATIČNO NA KRUZERU KOJI JE BIO I U DUBROVNIKU ‘Bilo je to idilično krstarenje, a onda je stigla vijest koja je sve šokirala...'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Kovačić/PIXSELL
Više od 700 putnika i članove posade na kruzeru 'Crystal Symphony' trebalo je završiti putovanje nakon 14 dana i usidriti se u Miamiju, no umjesto toga, kruzer je zbrisao prema Bahamima nakon što je stigao nalog za zapljenom plovila zbog neplaćenih računa za gorivo u vrtoglavom iznosu od nešto više od milijun eura.

Plovilo je nakon 14 dana krstarenja po Karibima zaplovilo prema Biminiju na Bahamima, gdje je pristao u subotu navečer.

Elio Pace, britanski glazbenik koji nastupa na kruzeru, rekao je za Daily Mail da je na brodu oko 300 putnika i 400 članova posade, što je brojka koja održava teško stanje u industriji kruzera koja je teško pogođena u pandemiji.

Matična tvrtka Genting Hong Kong podnijela je zahtjev za likvidacijom tvrtke uz upozorenje da neće uskoro moći platiti dugove, prenosi Jutarnji.

Putnici su sada u panici i pokušavaju otkazati letove i napraviti nove rezervacije za nastavak putovanja, a osoblje kruzera pokušava se pomiriti s činjenicom da će vjerojatno ostati bez angažmana.

- Svi do jednoga vise na telefonu i pokušavaju zakazati novi let, rekao je Pace dodajući da se osoblje izuzetno trudi kako bi pružili goste informacije te udobnost u novonastaloj situaciji.

- Nema panike, nitko nije bijesan, rekao je.

Crystal Symphony napustio je Miami 8. siječnja i sve je bilo u redu dok u srijedu agencija nije objavila da odgađa sva putovanja do travnja.

- Bila je to jako teška odluka, ali pametna s obzirom na poslovna zbivanja i razvoj događaja u matičnoj kompaniji, rekao je Jack Anderson, predsjednik Crystala u priopćenju.

Glazbenik Elio Pace rekao je da je vijest o šokirala putnike i članove posade, ali istaknuo da se na kruzeru sve odvija normalno po ustaljenom rasporedu, a on je čak održao koncert.

- Bilo je vrlo neobično nastupiti pred ljudima nakon što smo svi saznali da se pokreće likvidacija agencije. Svi smo bili u šoku kada smo čuli vijesti u srijedu, rekao je.

Gotovo istodobno s vijestima o propasti tvrtke, dobavljač goriva Peninsula Petroleum Far East uložio je žalbu na Floridi tražeći nalog za zapljenom kruzera Crystal Symphony, po američkom zakonu o admiraliteta.

Dobavljač Peninsula tvrdi da dug iznosi ukupno četiri milijuna eura, a milijun se pripisuje kruzeru Crystal Symphony.

Kruzer će biti zaplijenjen čim se usidri u bilo kojoj američkoj luci. Putnici su morali prenoćiti na Bahamima i čekati da stigne trajekt koji će ih za dva sata prevesti na Floridu u luku Fort Lauderdale.

- Mrak mi je pao na oči kada sam čuo što se događa, ali još više suosjećam s nevjerojatnim osobljem ovog predivnog, luksuznog kruzera, rekao je britanski glazbenik.

Podsjetimo, Crystal Symphony je 241 metara dugačak kruzer s 12 paluba i 732 kabine, a bio je i u Dubrovniku. 

Popularni Članci