Više od 100 djece u Pločama i Metkoviću sudjelovalo je na Du STEM Promo danima (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr
U sklopu projekta Du STEM Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura organizirale su STEM Promo Days 31. siječnja u Pločama u suradnji s Udrugom mladih Nova Ploče i 1. veljače u Metkoviću. 

Održano je šest radionica robotike i programiranja bez ekrana – jedna radionica na Pučkom otvorenom učilištu u Pločama, tri radionice u Središnjem dječjem vrtiću Metković te dvije u Dječjem vrtiću Radost u Metkoviću. Sudjelovalo je preko 100 djece, a svi polaznici su na kraju radionice dobili uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici.

Na radionicama su se koristili Cubetto setovi koji se sastoje od malih drvenih robota naziva Cubetto. On omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču te se prema zadanim naredbama Cubetto robot kreće. STEM Promo Days u Pločama i Metkoviću organizirali su Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika, Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura u sklopu projekta Du STEM. Ukupna vrijednost projekta je 353.053,70 EUR / 2.660.083,07 HRK. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda kroz poziv „Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a“ iznosom od 300.095,64 EUR / 2.261.070,61 HRK. 

Popularni Članci