Turistička zajednica grada Dubrovnika, u okviru Dubrovačkog zimskog festivala, u suradnji s četrnaest dubrovačkih ugostiteljskih objekata i dvije božićne kućice na Stradunu organizirala je Dane bakalara, gdje se moćže uživati u tradicionalnom bakalaru na bijelo ili crveno, ali i nekim manje poznatim specijalitetima kao što su juha od bakalara, popara od bakalara, rižoto od bakalara, pašteta od bakalara, piroške od krumpira s bakalarom, bakalar „alla Vicentina“, zapečeni file od bakalara sa zanimljivim prilozima i začinima ili bakalar na crno.
Posjetili smo neke dubrovačke restorane i konobe u Gradu i Lapadu - Eden, Orsan, Gatsby i Klarisu, pri čijoj smo posjeti i sami uživali u pripremi i isprobavanju ove blagdanske lagane delicije na sto načina. Kako to izgleda u poznatim dubrovačkim ugostiteljskim objektima, pogledajte u fotogaleriji.