test

SVEČANOST

MISA NA GORICI Okupilo se mnoštvo, Trombunjeri, festanjuli, barjaktari, zatvara se Festa (FOTOGALERIJA)

Danas se zatvara ovogodišnja Festa, a tim je povodom održana svečana misa na Gorici sv. Vlaha.
simbol grada

BEZ NJIH FESTA NIJE FESTA Održana svečana projekcija filma o Dubrovačkim trombunjerima (FOTO)

Subotnje poslijepodne trećeg dana Feste sv. Vlaha, posjetitelji svih uzrasta proveli su u dubrovačkom samostanu sv. Klare, gdje je prvi puta za dubrovačku javnost održana svečana projekcija filma Dubrovački trombunjeri autora Tonka Jovića. Dokumentarni film o povijesti jednog od najvažnijih simbola Grada, povijesne vojne postrojbe Dubrovačkih trombunjera, prikazan je u dvorani Visia, a posjetitelji su prije same projekcije uživali u izložbi fotografija Trombunjera, te prigodnim stihovima klapske pjesme u izvedbi dubrovačke klape Kaše.
U ČAST PARCU

SLAVLJE U ZAGREBU I u metropoli proslavljena Festa

Veliki broj Dubrovčana i prijatelja Dubrovnika okupio se sinoć u Zagrebu u organizaciji „Društva Dubrovčana i prijatelja dubrovačke starine u Zagrebu“ kako bi prigodno obilježili blagdan dubrovačkog Parca svetoga Vlaha.
'BIO JE ŠPIJUNSKI'

Amerikanci srušili kineski balon, pogledajte snimku

"Američka vojska je učinila snažan potez u svojoj nastojanju da zaštiti sigurnost nacije oborivši sumnjivi balon koji je letio iznad Atlantskog oceana," tvrdi američki dužnosnik za CNN. Obaranje balona, kojeg se smatra kineskim špijunskim balonom, odobrio je američki predsjednik Joe Biden, prema istom izvoru.
Učitaj još vijesti