/* */

RESTORAN HORIZONT PREDSTAVLJA ZIMSKU PONUDU: Sad znate gdje ćete na ručak i večeru ove zime!

Autor:dubrovackidnevnik.hr

Restoran Horizont na Pločama, smješten je u ulici Put od Bosanke, na lokaciji koja pruža doživljaj stare gradske luke, pogled na zidine i vrata od Ploča, sve obgrljeno mirom i tišinom koja nije karakteristična za 'turistički' dio Dubrovnika. 

Restoran Horizont je po izboru Trip Advisora jedan od tri najbolja restorana u Dubrovniku što garantira gurmansku avanturu. Gastronomsku ponudu ovog restorana izdvajaju autentična tradicionalna jela, prezentirana na moderan način, koja su sljubljena širokim izborom kvalitetnih vina i uređenjem koje se uklapa u ono što Dubrovnik predstavlja.

Restoran Horizont je za ovu zimu pripremio posebnu ponudu za sve željne druženja sa svojim prijateljima i obiteljima, ali i poslovnim partnerima kao i ugodnog provoda u prekrasnom prostoru restorana i isprobavanja jedinstvenih okusa delicija.

Iz karte izdvajaju riblji menu od 159,oo kn. Razne juhe od kojih preporučuju riblju juhu, poširani brancin na pjenici od brokule sa prilogom i kolač po izboru.

Tuna tartar, panga na posteljici od cvjetače s kandiranim limunom, kolač po izboru – 229,00 kn.

Za sve koji su više raspoloženi za mesni menu, tu je juha od buče, odojak lagano pečen na pireu od jabuke i đumbira, kolač po izboru – 159,00 kn.

U bogatoj ponudi menia posebno izdvajaju i fuži sa tartufima, kao i entrecote na način šefa kuhinje, kolač po izboru – 239,00 kn.

Od glavnih jela svakodnevno na meniju su riblja i mesna jela i to svježi brancin file sa žara, steak od lososa u umaku od svježeg kora, medaljoni od grdobine „Popara“, jadranski tuna steak u umaku od dingača, juneći file steak u umaku od tartufa, juneći entrecote sa žara u umaku „Madeira“, pureći steak u umaku sa gorgonzolom i teleća jetrica na venecijanski.

Vegetarijanski meni koji se sastoji od tri složena jela od organskog povrća zadovoljit će zahtjeve svih vegetarijanaca, a degustacijski meni od jakobovih kapica, fuža s tartufima, steaka od lososa u umaku od svježeg kopra, entrecote i kolača od čokolade i rogača zadovoljit će nepca željna degustiranja „od svega po malo“. Ni oni najmanji neće ostati gladni. Za njih je pripremljen poseban dječji meni sa ribom ili mesom i dnevnim kolačem.

Šečer za kraj ili dezerti također oduševljavaju. Isprobajte kolač po izboru kao što je souffle kolač, kolač od sira ili mrkve. Najatraktivniji je svakako izbor hrvatskih sireva i to miješani sir sa slanim mjendulima, krekeri i prutići od lisnatog tijesta, sezonsko voće i suhe smokve.

Vinska karta sastoji se od hrvatskih pjenušavih vina, bijelih vina, narančastih, rose vina, crnih, kao i dezertnih vina.

Na zahtjev organiziraju i muziku uživo. Ako niste još odlučili kamo provesti Novu godinu, posebno valja istaknuti da organiziraju i doček Nove godine do trideset dva sjedeća mjesta. 

Restoran se nalazi na adresi Put od Bosanke 8, a sve dodatne informacije dostupne su na brojevima 099 697 6729 i 099 477 3737.

(PROMO)