Turistička zajednica grada Dubrovnika organizirala je danas prigodni blagdanski domjenak za novinare u taverni Sesame.
U središtu tematskog partyja nazvanog 'Bakalar & Co.' bile su delicije od bakalara. Šefica kuhinje taverne Sesame Marina Žibert pripremila je tradicionalni bakalar na bijelo u toploj i hladnoj varijanti, ali i rižot, mousse, pitu i polpete od bakalara.
Goste novinare su, uz šeficu kuhinje Marinu Žibert, pozdravili direktorica Turističke zajednice Grada Dubrovnika Romana Vlašić, Jelka Tepšić, voditeljica Odjela za komunikacijske taktike i predsjednik TZGD-a Andro Vlahušić.
Akademik kulinarstva Božo Lučić ispirčao je priču o bakalaru od kada se prvi put počeo koristiti na trpezi hrvatskog priobalja pa do današnjih dana.
-'Bakalar spada u kategoriju slow fooda. Morate isključiti mobitel, maknuti laptop, to je jelo koje se uživa u društvu prijatelja i ljudi do kojih vam je stalo. Sve treba zaliti s dvije čaše dobrog vina', rekao je između ostalog akademik Božo Lučić.