test

Sirota žena cijelo svoje radno vrijeme ščita poštu

Autor: Vjera Šuman Autori fotografija: Patrik Macek/PIXSELL
Ima ljudi koji su rođeni lažljivci. Znaju lagati s tolikom radošću, predanošću i uvjerljivosti i nemoguće ih je uhvatiti u petljanju. Iznimno su talentirani za obmanjivanje bilo prijatelja, bilo svojih supružnika, bilo javnosti. I ne, ni najmanje se ne daju uvući u muljanje različitim lažima o istoj temi. Ma kakvi, njihova laž je toliko uvjerljiva da gotovo nikom ne pada napamet posumnjati.

Kao i drugih talenata, poput vrhunskih pijanista ili vrhunskih glumaca, slikara, ali i u brojnim drugim zanimanjima, malo je iznimnih talenata, pa je tako i vrhunskih lažaca malo. Samo jedan ili vrlo dvojbeno dvoje u našoj politici, pokoji u estradi i sportu i eventualno neki u krim miljeu za kojeg nitko ni ne pomisli da pripada toj bratiji. Dobro, znam kako u politici gotovo svi lažu, ali uglavnom predvidljivo i blesavo.

Lažima bi postidjela i klince u vrtiću 

Naša državna odvjetnica Zlata H.Š. nije među njima. Žena jednostavno nije ni malo talentirana. Čovjek se s pravom pita, koji vrag ju tjera na tolike nepotrebne laži i petljanja bez ikakvog smisla i razloga. Prva javna laž prije više mjeseci bila je kako nije vidjela izvješće USKOK-a o posrnuloj Plenkijevoj miljenici Žalac (?!). Na Saborskom odboru, neki dan je objašnjavala kako upravo ona osobno čita svu poštu koja stigne u DORH (?!), pa tako i navodnu anonimnu prijavu o nesreći šofera šefice USKOK-a! Zato je, je li, tražila ostavku Vanje Marušić, jer ju ona nije obavijestila o nesreći svog šofera. Onda se nastavila upetljavati do te mjere da bi postidjela i klince u vrtiću koji tamo pokušavaju s prvim benignim lažima o tome da su oprali vidljivo zamrljane ruke. 

Pravo je državnog odvjetnika pa tako i Zlate H.Š. samostalno donijeti odluku  o smjeni ravnateljice USKOK-a, ako iz bilo kojeg razloga nije zadovoljna njenim radom. I točka. Nikakve potrebe za toliko laži, posebno tako glupom, poput ove o nesreći njezinog šofera o čemu je informacije imao MUP jer su prometni policajci izašli na uviđaj. U međuvremenu je sud tu nesreću okarakterizirao lakšom i kaznio šofera s dvije tisuće kuna. Svi koji vode velike sustave jako dobro znaju što bi za njihov posao značilo kad bi sami čitali svu pristiglu poštu. Samo to i ništa drugo ne bi radili cijelo svoje radno vrijeme.

Nemojte ščepidlačiti

Bez imalo pretencioznosti, iz svega se jedino može zaključiti kako naša državna odvjetnica cijelo svoje radno vrijeme čita poštu i eventualno u pauzi odgovara na pozive odabranih državnih dužnosnika ili s njima razmjenjuje sms poručice poput onih s Rimac. S druge strane, naši saborski zastupnici nisu se potrudili shvatiti kako sustav funkcionira pa predbacuju Vanji Marušić što se nije odazvala na njihov poziv. Ili ne znaju ili ih nije briga kako bi bivša šefica USKOK-a, da se odazvala njihovom pozivu, posve zakonito dobila otkaz o radu. Pa dajte dečki, ne mašite baš tako olako ljudskim sudbinama iz sigurne i zaštićene saborske fotelje. Što se tiče stanja u Državnom odvjetništvu sve je posve objašnjivo i logično. Niti ih ima dovoljno, niti imaju pristojne uvjete rada, što bi trebao biti pravi posao Glavne državne odvjetnice. Nažalost, gospođa Zlata H.Š. nema vremena ni interesa baviti se tim problemima. Kako i bi i kad bi stigla? Nemoguća misija! Sirota žena cijelo svoje radno vrijeme čita poštu. I na radost vladajućih i brojnih drugih mangupa, tako će i činiti do kraja svog mandata! Kraj se zasad ne nazire, pa naša Zlata H.Š. mirno može samo ščitati i ščitati. Možda vam se ščini kako joj je plaća malo prevelika za samo ščitanje pošte!? Nemojte ščepidlačiti!

Imali smo u Gradu više ili manje uspješnih lažljivaca

U Gradu smo u posljednjih dvadesetak godina na vodećim pozicijama, što gradonačelnika, što šefova gradskih poduzeća ili gradskih vijećnika s velikim utjecajem od dvije ili tri presudne ruke za vladajuće, imali više ili manje uspješnih lažljivaca. Neki su bili lažljivci s izuzetno bujnom maštom, ali im je malo tko doista i vjerovao, dok su drugi bili prigodni lažljivci. Od trenutka do trenutka zbog smirivanja neke krizne situacije. Ipak najbolji lažljivac samo je jedan. Jedan i jedini kralj koji laž čak i vlastitu, nevjerojatnom lakoćom pretvara u vrhunsku zezanciju. Možda nije virtuoz, ali je majstor kojeg je uvijek s gustom slušati. Koji je to, neću vam kazati, jer znate i sami. Ali gradska vijećnica bi bila dosadna i pusta bez njegovih urnebesnih eskapada. On je jedini i autentični ŠČ zbog kojeg volim pogledati Gradsko vijeće. S godinama je sve mirniji, ali nadam se kako je to samo privremeno stanje. Ščuvajte sebe i svoje. Eto vas.

Popularni Članci