/* */

Bacate je bez imalo grižnje savjesti, a ni ne znate koliko je dragocjena

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Mnogi od nas voće ogule, a koru bace. No, to je pogrešno jer kora ima brojne prednosti koje djeluju na ljepotu i zdravlje

'Kora može sadržavati do tri do četiri puta više vlakana nego plod, a vlakna su važna kada je u pitanju čišćenje toksina iz tijela. U kori se nalazi i mnoštvo vitamina i antioksidansa koji su dobri borci protiv preranog starenja. Osim toga, sadrži vrlo malo kalorija, masti i šećera', kaže nutricionistica Kimberly Snyder

U kori agruma poput naranče, ima više vitamina C nego u soku, a sadrži i vitamine A i B, te minerale kao što su cink, kalcij, selen i mangan. Koricu možete naribati u razne preljeve za salate ili u deserte. 

Kora banane povećava razinu serotonina koji utječe na dobro raspoloženje. Pokušajte dodati komadić u smoothie ili u kolače.

Kora lubenice je bogata vitaminima C, B6, i citrulinom, aminokiselinom koja se brine o krvnim žilama i poboljšava cirkulaciju. Ogulite zeleni dio kore, a bijeli dio stavite u sokovnik zajedno sa sočnim ružičastim plodom. 

Cijeli tekst pročitajte na Net.hr

Popularni Članci