test

Evo tko je osvojio večeru za dvoje u hotelu Porto

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
U suradnji s hotelom Porto, organizirali smo nagradnu igru u kojoj je hotel Porto darovao najsretnijeg čitatelja/čitateljicu Dubrovačkog dnevnika večerom za dvoje!

Restoran Porto smješten je u jednom od prvih dubrovačkih boutique hotela

Restoran ima prekrasnu teracu, a večere se služe svakim danom od 18 do 23 sata. Iako je hotel smješten u poslovnoj zoni, taraca obogaćena zelenilom stvara poseban ambijent, na njoj vlada mir i posebna atmosfera. Te kao takva predstavlja idealno mjesto za uživanje u kavi, doručku ili večeri.

Hotelski bar radi svaki dan od 7 do 23 sata, a osim kava i klasičnih pića nudi izbor svježe cijeđenih sokova, ledeni frapee i kave. Za popodnevne i večernje guste tu je veliki izbor domaćih vina, vrhunskih koktela te bogata selekcija gina.

Hrana je uistinu preukusna, a jelovnik potpisuje chef Darko Vlašić, koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo u cijenjenim zagrebačkim i dalmatinskim restoranima. Svoj zanat brusio je u zagrebačkom Takenoku, El Toru, kultnom Kavkazu. Njegove delicije mogli ste isprobati i na Korčuli u popularnom Moro Beachu Stupe. Osim u tradicionalnim dalmatinskim jelima pripremljenim na moderan način, chef Darko veliki je ljubitelj i poznavatelj slastica. Nekoliko godina oduševljavao je sladokusce poznatog lanca zagrebačkih slastičarnica Amelie.

Na jelovniku  se nalaze brojni gastronomski specijaliteti od kojih izdvajamo tacose s kozicama u guacamole umaku, ceviche od brancina s kremom od batata i umakom od citrusa s kriškama sezonskog voća, ljubičastog luka i svježeg chillija. Pomno dozirani sastojci i umijeće dekoracije oduševit će i najizbirljivije ljubitelje hrane. Za one koji vole konkretnija jela tu je poširani file od bakalara s kremom od celera i cvjetače te mladim krumpirom, zatim carpaccio od hobotnice, burger, cezar salata, porto salata i mnoga druga jela.

Od slastica vrijedi spomenuti baskijski cheesecake, čokoladni brownie, odnosno slasni kolač od tamne čokolade, kandirane višnje i sladoleda od vanilije, te slatku čašu iza čijeg naziva se krije domaće tijesto, krema od vanilije, umak od šumskog voća s glazurom od tamne čokolade.

Slučajnim odabirom vrijednu nagradu osvojila je čitateljica Dubrovačkog dnevnika, Jelena Curić. Sretnoj dobitnici čestitamo na sudjelovanju te se zahvaljujemo na velikom odazivu naših čitatelja.

Pratite nas i dalje jer imamo još iznenađenja za vas!

Popularni Članci