GASTRO DOGAĐAJ GODINE U četvrtak počinje Good Food Festival Dubrovnik 2014.
Novi jesenski događaj Good Food Festival Dubrovnik 2014. kojeg je osmislila i realizira Turistička zajednica grada Dubrovnika gastronomska je manifestacija i svojevrsna dopuna turističkoj ponudi grada u jesen.
Od 23. do 26.listopada priređen je zaista bogat program kojim je obuhvaćeno ono najbolje što Dubrovnik u gastronomskom smislu nudi ove jeseni, a temeljeno je na našoj bogatoj tradiciji, organski uzgojenim namirnicama, domaćim specijalitetima i sjajnim kreativnim chefovima koji na suvremen način oblikuju gastronomsku ponudu i čije će se delicije kušati u dvadeset i osam dubrovačkih restorana tijekom festivala. Oblikovanje vizualnog identiteta za manifestaciju Good Food Festival povjereno je Studiu Joy in Design, autorice Katije Živković.
Posebno izdvajamo DUBROVAČKU TRPEZU , tradicionalni događaj kojim se obilježava i otvaranje manifestacije u četvrtak 23. listopada na Stradunu.
Kroz sva četiri dana Humanitarna udruga DEŠA organizira tradicionalne radionice izrade bruštulanih mejndula, arancina, džema od ljute naranče, kontonjate i mantale. Predstavit će se i jedno od nekoliko ovogodišnjih izdanja dubrovačkih kuharica na engleskom jeziku pod nazivom „Dubrovnik Table“autorica Katije Živković i Mije Erak. Organizira se i Festa od palačinaka za najmlađe i sve koji uživaju u ovom slasnom desertu uz klaunove, glazbu, Face painting .
Turisti će biti u prilici obići staru gradsku jezgru na sasvim poseban način – agencija Dubrovnik Story nudi „Eat&Walk“ turistički obilazak putem kojega se posjetitelji upoznaju s dubrovačkom poviješću, tradicijom i gastronomijom.
Želite li večerati s poznatim chefom prava prilika za to je u subotu 25.listopada kad u hotelu Hilton Imperial gostuje poznati hrvatski chef Mate Janković koji priprema jelovnik od pet sljedova uz posebno vino uz svaki slijed. Njegov jelovnik predstavlja spoj kontinentalne i jadranske Hrvatske i zasigurno će biti pravi gastronomski užitak za posjetitelje.
Odličan gastronomski doživljaj također nas očekuje u nedjelju u Tovjerni Sesame, kad će nam vlasnica i šef restorana Marina Žibert Ercegović otkriti „Druge načine pripreme ribe“.
Za ljubitelje slastica i one koji će to tek postati, osmišljena je i tiskana mapa za sladokusce s petnaest slatkih specijaliteta dubrovačkih restorana, kafeterija i slastičarnica, pa se tu nalaze smokve u prošeku, torta od rogača, sladoled od ljute naranče, torta od skorupa, čokolade, naranača, mjendula, Stonska torta od makarula po receptu restorana Kapetanova kuća bit će i posebno predstavljena u petak 24.listopada.
Slatka popodneva u Imperialu, dobra knjiga o hrani ili kuharica iz neke od dubrovačkih knjižara, , zanimljivi filmski program Kinematografa Dubrovnik – sve će to začiniti dane dubrovačke dobre hrane , prvi GOOD FOOD FESTIVAL DUBROVNIK 2014.
Dobro nam došli!