test

JOŠ JEDNOM SVE DESETKE Zoran u Večeri za 5 na selu oduševio goste toliko da žele opet doći

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: RTL
Četvrti dan u "Večeri za 5 na selu" iz Dubrovnika lagani mediteranski meni pripremio je glazbenik Zoran, a sastojao se od predjela naziva Adria mix, glavnog jela Pijani kralj i kraljica i deserta Vruće-hladno. Bila je to još jedna savršena večera ovaj tjedan - predjelo je svima bilo odlično, komplimentisu se dijelili i za glavno jelo, a desert s tri komponente bio je, kako je Ivana rekla, kruna večeri. Fantastična večera Zoranu je donijela 40 bodova, što znači da su trenutačno na čelu ovotjedne skupine čak dva momka - Matej i Zoran.

Gosti su na putu prema Zoranu bili odlično raspoloženi i pjevali su. Domaćin im je ponudio rakije od rogača i višnje, ali kako je bilo vruće, on je odlučio piti džin-tonik, što je, naravno, ponudio i gostima. Gosti su se divili pogledu, piću, domaćinu, koji je otišao završiti predjelo, a pomogla mu je Karloti.
„Izgledao je kao da je izrazito dobro upravljao situacijom; lijepo nam je poslužio piće i rekao nam da se opustimo 10, 15 minuta, izgledao je kao da točno zna što radi“, komentirao je Matej, a s njim se složila i Priscila.

Vrijedilo je čekati jer je domaćin za predjelo poslužio rižot s kozicama, šparogama i tikvicama. „Rižot na jedan drugi način, napravio je špagete od tikvica s kozicama i raznim začinima - bilo je savršeno“, rekla je Karloti, a Priscila i Matej komentirali su kako im se svidjelo i što su tikvice bile malo paprene.

„Ne mogu vam opisati koliko je to bilo ukusno, bilo bi lijepo kad bi gledatelji mogli s nama doživjeti te ukuse, fantastično“, dodala je Ivana.

Nakon sveopćeg oduševljenja predjelom domaćin je poslužio dvije vrste riba. „Za mene je kraljica mora riba kirnja, a kralj zubatac“, rekao je Zoran, a svi su prvo pohvalili izgled tanjura. „Toliko ukusa u ustima, toliko lijepo začinjeno…“, rekla je Ivana, a i ostalima je sve bilo savršeno. Naposljetku su se
zafrkavali kako će i sljedeći tjedan dolazi kod Zorana jesti.

Za desert je domaćin poslužio panna cottu, flambirano voće i palačinku punjenu orasima i datuljama preliveno sladoledom, a gostima je toliko izgledalo primamljivo da su prvo morali nazdraviti. „Od one predigre, od predjela, ovo je jedan slastan svršetak“, rekla je Ivana i nastavila: „Rapsodija okusa. Bila je to kruna večeri.“ Mateju je također bio jako fin, kao i ostalima.

Došli su svirači pa su svi zapjevali, a Zoran je zasvirao na harmonici. Premda nije razumjela sve riječi, Priscila je priznala kako je osjetila ljubav pa je malo zaplakala. Uslijedilo je ocjenjivanje, a nakon toliko komplimenata tijekom večeri, bilo je jasno da će domaćin dobiti najviše ocjene. „Bila je to savršena večera, bez mane“, složili su se svi.

U završnici dubrovačkog tjedna kuha Karloti, a što će ona pripremiti svojim gostima te može li i ona dobiti četiri desetke - ne propustite pogledati sutra od 20.15 sati na RTL-u u novoj epizodi "Večere za 5 na selu".

ZORAN O FEŠTAMA

GLAZBENIK ZORAN OBJASNIO ZAŠTO SVIMA DAJE 10

ZORANOVE POSEBNE PALAČINKE

Popularni Članci