/* */

Donosimo gurmanski doživljaj u Hotelu Lero: Šarolika jela Piano bara zbog kojih se gosti vraćaju

Autor: dubrovackidnevnik.hr

Otkrijte pažljivo osmišljene dnevne doručke i glavna jela koja će od 4. do 10. kolovoza obogatiti gastronomski doživljaj u hotelu Lero. Tjedni jelovnik spaja moderne prehrambene trendove s autentičnim mediteranskim i domaćim receptima, nudeći balans između zdravlja i užitka.

Doručak dana za tjedan od 4. do 10. kolovoza:

04.08.

Španjolski omlet sa kozjim sirom i šparogama (L, E) - Zapečena kriška od jaja i krumpira sa začinskim biljem, poslužena sa svježim kozjim sirom i zelenim šparogama

Spanish omelette with goat cheese and asparagus (L, E) - Baked eggs and potato slice with herbs, served with fresh goat cheese and green Asparagus

05.08.

Shakshuka jaja (E) - Lagano poširana jaja u pikantnom umaku od rajčice sa povrćem i začinskim biljem

Shakshuka eggs (E) - Lightly poached eggs in a spicy tomato sauce with vegetables and herbs

06.08.

Dimljeni losos i avokado (L, C, G, F) posluženi uz komorač, baby špinat, plod kapara i umak od hrena i kiselnog vrhnja

Smoked salmon and avocado (L, C, G, F) served with fennel, baby spinach, capers and horseradish and sour cream sauce

07.08.

Francuski tost (L, E, Su, G) s kremastim kozjim sirom, medom i suhim smokvama kuhanim u  vinu

French toast (L, E, Su, G) with creamy goat cheese, honey and dried figs cooked in wine

08.08.

Zobena kaša sa kokosovim mlijekom i orašastim i suhim voćem (N) - Zobene pahuljice kuhane s kokosovim mlijekom, orašidima i suhim voćem

Oatmeal with coconut milk and nuts and dried fruits (N) - Oatmeal cooked with coconut milk, nuts and dried fruit

09.08.

Galette Bretonne (L, E, G) sa šunkom, kremastim sirom i sušenim rajčicama

Galette Bretonne (L, E, G) with ham, cream cheese and sun-dried tomatoes

10.08.

Zarolani omlet (L, E, Sh) punjen avokadom, kozicama, čilijem i kremastim sirom

Rolled omelette (L, E, Sh) filled with avocado, prawns, chili and cream cheese

Jela dana za tjedan od 4. do 10. kolovoza:

04.08.

Pečena teletina (Su, C, M) Pečeni krumpir s povrćem i umak od pečenja

Roasted veal (Su, C, M) Baked potatoes with vegetables and gravy

05.08.

Crni fettuccini sa morskim plodovima (L, Sh, Su, G, F) Rajčica, bijelo vino, velike kozice, lignje i školjke, začinjene peršinom i svježim bosiljkom

Black fettuccini with seafood (L, Sh, Su, G, F) Tomatoes, white wine, large prawns, squid and Ston clams, with parsley and basil

06.08.

Teleći rižot (L, Su, C) - Krepki kremasti rižot sa telećim butom, lukom, češnjakom, vinom i začinima

Veal risotto (L, Su, C) Thick creamy risotto with veal thigh, onion, garlic, wine and spice

07.08.

Punjena paprika (L) s mljevenim miješanim mesom i rižom, kuhane sa dimljenom slaninom u umaku od rajčice, poslužene uz pire krumpir

Stuffed bell pepper (L) with minced mixed meat and rice, cooked with smoked bacon in tomato sauce, served with mashed potatoes

08.08.

Brodet (L, Sh, Su, F) - Riblje jelo od miješane ribe, kuhane u crvenom umaku od rajčica, bijelog vina, češnjaka s pečenom palentom

Fish „Brodetto” (L, Sh, Su, F) fish gently cooked in red sauce of tomato, white wine, garlic with baked polenta

09.08.

Dalmatinska pržolica - Minutni odrezak od junetine, začinjen maslinovim uljem s češnjakom i peršinom, poslužen uz blitvu s krumpirom

Dalmatinska Pržolica - briefly fried thin steak, seasoned with olive oil with garlic and parsley, served with Swiss chard with potatoes

10.08.

Penne Carbonara (L, Su, G) - Kremasti umak sa slaninom, lukom, češnjakom i bijelim vinom

Penne Carbonara (L, Su, G) - A creamy sauce with bacon, onions, garlic and white wine

Popularni Članci