test

MSC večeras predstavlja novi kruzer, kuma je legendarna holivudska glumica

Autor: dubrovackidnevnik.hr
MSC Cruises će večeras službeno imenovati željno iščekivanu novu perjanicu flote - MSC Euribia, brod za kružna putovanja s energetski najučinkovitijim dizajnom ikad.

Svečana ceremonija imenovanja održat će se u Kopenhagenu, u čast njegovog tradicionalnog pomorskog naslijeđa, a svečanost će predvoditi danska televizijska voditeljica, glumica i model – Sarah Grünewald.

Ovo je drugi brod flote MSC Cruisesa s pogonom na LNG koje je najčišće brodsko gorivo trenutno komercijalno dostupno u većim razmjerima. Brod se također može pohvaliti suvremenom tehnologijom zaštite okoliša uključujući napredne brodske sustave za obradu otpadnih voda te sustav gospodarenja otpadom. Dizajniran je imajući na umu budućnost što omogućuje jednostavno uvođenje budućih inovacija u održivosti poput ugljično neutralnih sintetičkih i drugih alternativnih goriva čim budu dostupna u većim razmjerima.

Očekuje se da će MSC Euribia predstavljati energetski najučinkovitiji dizajn broda za kružna putovanja na svijetu u vrijeme svog [1] pridruženja floti. Tijekom svoje premijerne plovidbe, MSC Euribia će dovršiti putovanje od St. Nazairea do Kopenhagena s neto nultom emisijom stakleničkih plinova iskorištavajući smanjenje emisija koje omogućuje bio-LNG i primjena pristupa ravnoteže mase.

Večerašnju svečanost uveličat će uzvanici iz čitavog svijeta, ključni putnički partneri, predstavnici medija kao i top menadžment MSC Cruisesa i matične kompanije MSC Grupe.

Kuma flote MSC Cruisesa i globalno poznata filmska legenda, Sophia Loren, također će prisustvovati službenom imenovanju broda nastavljajući tako svoj dugogodišnji bliski odnos s MSC Cruisesom.

Glavni dio svečane proslave uz zabavu uživo i govore je svakako važna pomorska tradicija rezanja vrpce i razbijanja boce šampanjca o pramac broda. Gosti će uživati u gurmanskoj gala večeri i nezaboravnim izvedbama uključujući i DJ set međunarodno poznatog francuskog DJ-a i glazbenog producenta Boba Sinclara koji će zaokružiti ovu večer.

Gosti će imati priliku vidjeti revolucionarni novi dizajn broda te istražiti raznovrsne prvoklasne doživljaje koje nudi.

MSC Euribia će započeti s plovidbom sjeverom Europe ovog ljeta nudeći 7-noćna krstarenja iz Kiela, Njemačka i Kopenhagena, Danska do očaravajućih norveških fjordova uključujući Geiranger, Ålesund i Flaam.

Za brod MSC Euribia se očekuje da će biti energetski najučinkovitiji brod za kružna putovanja na svijetu, premašujući najnovije zahtjeve IMO-vog indeksa energetske učinkovitosti dizajna (EEDI). Za vrijeme plovidbe brod emitira do 19 % manje emisija stakleničkih plinova po putniku po danu u usporedbi sa sestrinskim brodovima koji koriste konvencionalna brodska goriva. To konačno iznosi do 44 % manje emisije stakleničkih plinova (GHG) po putniku po danu u usporedbi s brodovima izgrađenim prije samo 10 godina.

O brodu MSC Euribia

MSC Euribia je 22. član flote MSC Cruisesa, prostire se na 19 paluba i 43 metra širine, na njoj se nalazi 2.419 kabina i 35.000 m2 javnog prostora. MSC Euribia je nazvana po drevnoj božici Eurybiji koja je koristila vjetrove, vrijeme i zviježđa kako bi ovladala morima što je ujedno i vizija ovog broda – da ovlada uvođenje suvremenih održivih tehnologija za zaštitu i očuvanje dragocjenog morskog ekosustava.

Revolucionarni brod je drugi član flote pogonjen LNG-om te dosad najinovativniji i ekološki najnapredniji brod s očaravajućom novom siluetom i ekskluzivnom, prilagođenom freskom nazvanom #SaveTheSea koja se nalazi na trupu broda, a koja slavi predanost MSC Cruisesa moru i njegova nastojanja za postizanjem neto nulte emisije do 2050. Kao brod klase Meraviglia-Plus, MSC Euribia nudi mnoštvo dinamičnih doživljaja za goste s inovativnim značajkama, sadržajima i zabavom za čitavu obitelj.

Popularni Članci