test

WHATSAPP UVODI NOVOST Ova promjena razveselit će brojne korisnike

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Igor Soban/PIXSELL
Kompanija koja je već neko vrijeme u sastavu Mete, holdinga u kojem je i Facebook, sada će, prema tim navodima, omogućiti da se kroz WhatsApp šalju i fotografije visoke rezolucije

Ako koristite WhatsApp, sasvim sigurno ste se ne jednom naljutili što vam je ta aplikacija za izravno komuniciranje smanjila fotografije koje ste prijateljima slali putem nje. Odnosno one budu bitno manje rezolucije tako i kvalitete. Kako se šuška po internetski kuloarima, ta kompanija to sada namjerava promijeniti.

Kompanija koja je već neko vrijeme u sastavu Mete, holdinga u kojem je i Facebook, sada će, prema tim navodima, omogućiti da se kroz WhatsApp šalju i fotografije visoke rezolucije. To se prema tim vijestima već može putem beta verzija WhatsApp koje dobivaju neki beta testeri. Ali, isto tako će vrlo uskoro ta mogućnost biti dostupna i širem krugu korisnika. Konkretno se radi o opciji koja bi se trebala pojaviti nakon što odaberete fotografiju za slanje, a pored ikone za cropanje i rotiranje, oblik bi bio standardne ikone za označavanje HD kvalitete. Nakon odabira, ponudile bi vam se opcije standardne, odnosno smanjene kvalitete, te HD, dakle pune kvalitete, prenosi Daily Mail.

Ta bi se ikona pojavila samo onda ako biste odabrali fotgrafiju visoke rezolucije i pune veličine. Ali opet, iako bi se tako sačuvale dimenzije, kompresije bi ipak bilo, izgleda da bi patila svjetlina fotografije što bi se vjerojatno dalo popraviti nekim od alata za uređivanje fotografija. Pri slanju bi WhatsApp i dodao oznaku 'high quality' takvoj fotografiji. Opcija neće biti dostupna za statuse kao što se i dalje neće moći slati visokorezolucijski videi, odnosno i dalje bi bili komprimirani.

Nema još govora o tome da li bi slanje visokorezolucijskih fotografija naškodilo brzini razmjene poruka. Na našem smartphoenu imamo zadnju službenu verziju WhatsAppa no ona još ne obuhvaća tu novu opciju, tako da ostaje jedino razvojnim programerima s dostupom beta verzijama da provjere kako nova opcija funkcionira.

Popularni Članci