BRONČANA SANJA JOVANOVIĆ 'Želim dati posljednje atome snage u vodi'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Nakon dvije godine posta Sanja Jovanović ponovno osvaja medalje. 

S prošlotjednog Europskog prvenstva koje se održalo u Izraelu u Hrvatsku je donijela brončanu medalju. Kako sama priznaje prije samog natjecanja nije imala velika očekivanja. Počela je trenirati s Mariom Todorovićem kao sparing partnerom te ističe kako joj odgovara trenirati s muškarcem jer je motivira za ostvarivanjem što boljeg rezultata.

'Prije odlaska na Europsko prvenstvo trener Mićo Milošević bodrio je mene i Marija i uvjeravao nas da možemo napraviti dobre rezultate, ali kad dugo vremena ne napraviš dobar rezultat onda pada samopouzdanje. Prve startove nismo dobro odradili, onda nam je Mićo rekao da se naoštrimo i probijemo blokadu koja se stvorila. I uspjeli smo, isplivali smo najbolje rezultate u karijeri što je pokazatelj koliko smo radili', rekla je Sanja Jovanović za Dubrovački dnevnik.

Zadnju veliku medalju osvojila je na Europskom prvenstvu u Debrecenu 2012.  kada je bila srebrna na 50 metara leđno što joj je najbolji rezultat u karijeri u velikim bazenima. Na pitanje što se u posljednje tri godine promijenilo Sanja kaže da su se ona i njen bivši trener bili dosta opustili nakon što su se navikli na dobre rezultate, postolja i medalje te snose jednaku odgovornost.

'Shvatila sam da će mi biti krivo ako se ostavim plivanja, a da nisam dala zadnje atome snage u vodi. Željela sam promjenu i željela sam dati te posljednje atome kako ne bih žalila poslije karijere,' kaže Sanja.

Poslije Nove godine kreće s pripremama za novu sezonu i Europsko prvenstvo koje će se održati iduće godine u Londonu.

'Pokušat ću se pripremiti što bolje za Europsko prvenstvo te otplivati normu za Rio, sada je sve u mojim i Božjim rukama', poručuje Sanja.

Valja spomenuti da je još uvijek vlasnica europskog rekorda u disciplini 50 metara leđno.

'To me čini izuzetno sretnom jer znači da je bio izuzetno dobar rezultat, ali rekordi su tu da se ruše i ovaj moj će se morati kad tad srušiti', kaže Sanja dodajući da o novim rekordima ne razmišlja, već uživa u tome što u 29.-oj godini može nastupati i boriti se s najboljima.

Marijana Matulović

Popularni Članci