JUG SVLADAO ZVEZDU Teška utakmica, puno pogodaka, Jugaši pobjedom otvorili drugu fazu Regionalne lige

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Vaterpolisti Jug Adriatic osiguranja pobijedili su Crvenu Zvezdu u prvoj utakmici druge faze Regionalne lige, za poredak od prvog do petog mjesta. Završilo je 14:13. Po četvrtinama: 3:4, 4:2, 4:4, 3:3. 

Iako je Jug poveo s 2:0 preko Rina Burića, Zvezda vodi na kraju prve četvrtine (3:4). U drugom je periodu igre uslijedila serija Jugaša 4:0, kojom dolaze do vodstva 7:4. No, s dva pogotka Zvezdaši ipak uspijevaju doći samo gola zaostatka na poluvremenu (7:6). 

Rino Burić je nastavio svoj sjajan dan, postignuvši četvrti pogodak na početku treće četvrtine. Jug opet povećao vodstvo (8:6). Međutim, Zvezda uspijeva izjednačiti utakmicu (9:9), četiri minute prije kraja treće četvrtine. Uoči posljednje dionice Jug ima 11:10. 

I u zadnjoj dionici Jug uspijeva doći na +2 (12:10), međutim, ekspresni povratak Zvezde s tri pogotka, kojima prelaze u vodstvo. Trener Kobeščak pozvao je time out. Sve to otprilike 4 ipo minute do kraja utakmice. 

Prvo je Lazić poeintirao za 13:13, pa onda i Joković iz peterca za 14:13. Još jedan preokret u ovom zanimljivom susretu.

Minutu prije kraja Dubrovčani ne iskorištavaju priliku za potvrdu pobjede, ali ne iskorištavaju ni Beograđani napad za izjednačenje. Obranio je Fran Čubranić, koji je krajem utakmice zamijenio kapetana Tonija Popadića. Konačnih 14:13. 

VK Jug AO: (C) Toni Popadić, Ivuša Burđelez, Bogdan Đerković, Franko Lazić, Maro Joković, Toni Mozara, Hannes Daube, Sergi Cabanas, Filip Kržić, Rino Burić, Goran Grgurević, Marko Žuvela, Fran Čubranić, Jacob Merčep

BVK Crvena Zvezda: Vladimir Mišović, Nikola Bursać, Relja Đanković, Dušan Marković, Gavril Subotić, Dušan Vasić, Draško Gogov, Ivan Basara, Miloš Vukičević, Lukaš Seman, Vuk Milojević, Marko Radović, Mihajlo Ivanović, Aleksa Popović

Sljedeći susret Dubrovčana na prvom turniru završnice Premier Regionalne lige na rasporedu je u petak, kada od 20:15 igraju protiv domaćina turnira - Novog Beograda. Podsjetimo, pet najboljih momčadi iz skupina istok i zapad tvori novu tablicu. Nema doigravanja, pobjednik će biti prvoplasirana momčad. Jugašima bi za obranu naslova trebale sve pobjede, i na ovom i na ostalim turnirima koji slijede (u Splitu u travnju). 

Susrest će se Jug i Crvena Zvezda još dva puta i u Eurokupu. Prvi susret četvrtfinala na rasporedu je 9. travnja u Gružu, a uzvrat je 26. travnja u Beogradu. 

Popularni Članci