Konavoski zet poslao poruku iz bolnice: 'Donio sam tešku odluku...'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: instagram
Marin Čilić, najbolji hrvatski tenisač, službeno je prije desetak dana obznanio kako neće moći nastupiti na Australian Openu, prvom Grand Slam turniru u godini.

„Početak 2023. godine nije baš najbolji. Razočaran sam jer neću moći nastupati na Australian Openu, ali zdravlje je ipak ispred svega. Vidimo se iduće godine u Melbourneu“, poručio je Čilić kojeg su organizatori turnira u Melbourneu, samo nešto ranije, postavili za 17. nositelja, objavio je Net.hr

Čilić je propustio Australian Open zbog zdravstvenih problema, a u petak je potvrdio da se morao podvrgnuti operaciji koljena.

"Nekoliko je ovo izazovnih tjedana za početak 2023. godine. Nakon konzultacije s nekolicinom specijalista, donio sam tešku odluku i obavio operativni zahvat na koljenu, koji se činio najboljom opcijom za dugoročno popravljanje ozljede. Hvala Bogu, sve je prošlo u redu kao što smo se nadali ", napisao je Čilić na Twitteru uz fotografiju iz bolničkog kreveta.

"Nažalost, ovo znači da ću neko vrijeme provesti izvan terena, ali s druge strane, imat ću više vremena kod kuće s mojom obitelji. Osjećam se pozitivno i ne mogu dočekati da se vratim natrag na teren. No, sada je sav moj fokus usmjeren na odmor i oporavak. Hvala vam svima na lijepim željama, jedva čekam vidjeti vas na Touru", poručio je.

Čilić je sezonu otvorio na ATP turniru u Puneu gdje je pobijedio Španjolca Roberta Carballesa Baenu, ali je nakon toga predao meč Nizozemcu Tallonu Griekspooru zbog problema s koljenom. Ti isti problemi Čilića su odvojili i od nastupa na Australian Openu gdje je prije pet godina igrao finale.

Hrvatski tenis tako će u muškoj konkurenciji predstavljati Borna Ćorić.

Popularni Članci